Bakelants: "Hoopte even op een scenario zoals bij Van Avermaet vorig jaar"

photo_news
Jan Bakelants (AG2R) trok samen met landgenoten Philippe Gilbert en Thomas De Gendt in de aanval in de vijfde rit naar La Planche des Belles Filles. "Ik had deze rit vooraf met stip aangeduid, het is dan ook jammer dat we geen resultaat rijden."

"Ik hoopte een beetje dat ze de vroege vlucht zouden laten rijden, zoals met Greg Van Avermaet vorig jaar, maar helaas. We kregen nooit veel tijd van het peloton. In de eerste bergrit weet je niet echt wat te verwachten en ik hoopte op een scenario waarbij de vluchters tot het eind voorop zouden blijven."

BMC verzorgde tot spijt van de Belgen vooraan een strak tempo in het peloton en dat kreeg ook Bakelants te horen. "Blijkbaar had Richie Porte zijn zinnen op deze etappe gezet, want veel voorsprong kregen we dus nooit. Hun tempo lag enorm hoog, al was dat bij ons in de ontsnapping ook het geval. Er zaten totaal geen slepers tussen, iedereen deed zijn deel van het werk. Hoedje af voor BMC dat ze zo hard werkten in de achtervolging."

TDW

"Misschien hebben de podiummissen wel gestemd voor de strijdlust?"

"Even heb ik er wel in geloofd. Toen de voorsprong opeens niet meer naar beneden ging en weer wat opliep. Ik hoopte dat BMC er de brui aan zou geven, maar toen zakte het opnieuw."

Bakelants reed even alleen op kop, maar zag al snel het zinloze van zijn poging in. "Ik voelde dat ik de sterkste van het groepje was", zei hij. "Misschien had ik me beter wat sneller laten inlopen. Toen Gilbert ging, was dat wel een goede zaak, maar onze voorsprong was gewoon te klein. Je hebt minstens twee minuten nodig aan de voet van die slotklim, liefst nog meer om een kans te maken." 

Uiteindelijk werden de twee Belgen ingelopen op 3,8 km van het eind. Gilbert kreeg de prijs voor de strijdlust. "Tja, ze zullen een naam op het podium gewild hebben zeker. En de podiummissen hebben misschien ook gestemd", eindigde hij met een grapje. "Nu goed, ik heb het geprobeerd, ik wil zeker nog eens mijn kans gaan in deze Tour."

reuters
reuters
photo_news