Astana-kopman Fuglsang verlaat Tour na zware val, ook Luis Léon Sanchez geeft op

Photo News
Jakob Fuglsang is uit de Tour de France gestapt. De 34-jarige Deen van Astana kwam op 25 kilometer van de streep stevig ten val en staakte nadien de strijd. Fuglsang stond negende in het klassement, op 5’27” van Julian Alaphilippe.

Fuglsang viel ook in de eerste etappe in Brussel en liep toen een hoofdwonde op, maar kon op dat moment nog verder. De Deen, dit voorjaar ook aan het feest in Luik-Bastenaken-Luik, viel opnieuw tijdens de doortocht in Uzès, op zo’n dertig kilometer van de aankomst in Nîmes en werd met een ambulance afgevoerd. In het ziekenhuis bleek hij geen breuken te hebben opgelopen. “Hij heeft enkel zware kneuzingen aan een hand, armen en knieën”, communiceerde zijn team. Fuglsang zelf was erg teleurgesteld. “Het is heel jammer zo de Tour te verlaten, maar ik had te veel pijn om door te gaan”, liet hij optekenen.

De 34-jarige Fuglsang stond op de negende plaats in het algemeen klassement op 5:27 van leider Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step). 

Zijn beste prestatie in La Grande Boucle blijft zo de zevende stek in de eindstand van 2013. Vorig jaar beëindigde hij de Tour als twaalfde.

Ook Luis Léon Sanchez naar huis

Enkele uren nadat Astana-kopman Jakob Fuglsang in de ambulance stapte na een val, heeft ook zijn ploegmakker Luis Léon Sanchez de Tour de France verlaten. De Spanjaard kampt met rugpijn. “Onderzoeken hebben aangetoond dat mijn rug enkel kan genezen met rust”, verklaarde Sanchez op het Twitteraccount van zijn team. “Mijn doel was om Jakob nog twee extra dagen bij te staan, maar nadat hij vandaag moest opgeven na een val, was het voor mij ook niet meer nodig door te gaan. Ik vind het spijtig dat het zo moet eindigen.”

Voor de 35-jarige Spanjaard was het zijn negende Tour de France. Hij won in totaal vier ritten, telkens in eentje in achtereenvolgens 2008, 2009, 2011 en 2012. Momenteel stond hij 76e in het algemeen klassement op 1u42:46 van leider Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step). 

Tot deze morgen was het team van Astana nog compleet in deze Tour.

Luis Léon Sanchez.
AFP Luis Léon Sanchez.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick brom

    Jakob Fuglsang heeft de tour verlaten spijtig voor de tour want ik vindt dit een verdienstelijke renner