Armstrong: “De Tour van Fuglsang is nu al voorbij”

REUTERS
Lance Armstrong baalde toen Jakob Fuglsang vandaag tegen de vlakte ging in de openingsetappe van de Tour. De Amerikaanse ex-renner had de Deen naar voren geschoven als zijn favoriet voor de eindzege, maar dat zit er volgens Armstrong na vandaag niet meer in. 

“De Tour van Fuglsang zit er na vandaag al op ”, was de conclusie van Armstrong in zijn podcast ‘The Move’. De ex-renner was ook kritisch voor de 34-jarige Deense kopman van Astana. “Tien minuten voor zijn val zag ik hem achteraan het peloton zitten. ‘Wat heeft hij daar in godsnaam te zoeken?’, vroeg ik me af. Iemand met zijn ervaring mag daar helemaal niet verzeild geraken.”

“Fuglsang heeft een hele ploeg rond zich, misschien wel de sterkste ploeg van de hele Tour. En waar gebruik je je ploeg voor? Om uit de problemen en voorin te blijven. Daar kan je ook vallen, maar ik weet zeker dat er statistieken zijn die kunnen bewijzen dat de meeste crashes in de achterste helft van het peloton gebeuren.”

Fuglsang kon al opnieuw lachen na de rit.
Photo News Fuglsang kon al opnieuw lachen na de rit.

“Fuglsang liep een stevige wonde boven zijn oog op en bloedde hevig. Als je het mij vraagt, is zijn Tour voorbij. Na een valpartij verandert alles. Je slaapt anders, je zit anders op je zadel en zelfs je massage is anders. Niets zal nog hetzelfde zijn.” Lees HIER meer over de toestand van de Deen. 

Daarnaast gaf Armstrong ook nog aan dat hij de niet-selectie van Mark Cavendish wel begrijpt. “Ik zou hem ook niet geselecteerd hebben. I love Mark, maar hij is gewoon niet in staat om in moeilijke ritten binnen tijd aan te komen. Giacomo Nizzolo, de sprinter van Dimension Data in de Tour, werd vandaag vierde. Cavendish zou het niet beter gedaan hebben. Dat weet ik zeker.”

BELGA

Over de ploegentijdrit: “Mitchelton-Scott favoriet”

Armstrong blikte ook al even vooruit naar de ploegentijdrit, vandaag op het programma in Brussel. “Eerst en vooral: ik denk dat ik een ploegentijdrit nog nooit zo vroeg in de Tour heb weten vallen”, aldus de Amerikaan, die het geen goede zaak vindt dat Team Ineos morgen als eerste ploeg van start gaat. “Dat is niet ideaal. Bij een ploegentijdrit wil je zoveel mogelijk tijden van de andere ploegen weten en dat voordeel hebben zij niet. Er zijn geen richtpunten.”

Armstrong schuift Mitchelton-Scott naar voren als zijn favoriet. “Ze hebben een sterk team en de ploegentijdrit is een belangrijke afspraak voor hen, omdat ze renners hebben van wie ze geloven dat ze de Tour kunnen winnen. En zo’n ploegentijdrit is heel belangrijk in de strijd om de eindzege. Als je een sterke ploeg hebt, dan kan je relatief makkelijk tijd winnen. Maar als je een slechte ploeg hebt, kan je ook snel veel tijd verliezen.”

U kunt de podcast hier volledig bekijken/beluisteren:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean driesen

  Johan Maddens, slecht ingelicht: bloeddoping kan wel degelijk opgespoord worden. Is zelfs geen speciale controle voor nodig. Het bloedpaspoort wijst vlekkeloos op een overtreding.

 • rudy de clerck

  Wuyts heeft zijn favorieten in het peleton en die zoekt hij altijd op en die vernoemd hij steeds weer en hij kan ook niet zwijgen over de blauwe van Lefevre , en hij is ook jaloers op Lance Armstrong omdat hij 7X de ronde v Frankrijk gewonnen heeft en ons veel plezier bezorgd heeft en wij daarom op een wolk leefde , en nog iets nooit wordt Stanneke Ockers vernoemd en deze Antwerpenaar is 2X tweede geeindigd in dezelfde ronde

 • Philomena Vanderweyen

  Was ook teleurgesteld toen Fuglsang viel,maar was wel blij dat er niets ernstigs aan de hand was"gelukkig"is het nu gebeurd en niet later in de tour,wanneer de zware bergritten eraan komen,renners zijn taaie mannen die vlug herstellen.

 • Johan Maddens

  Alle toprenners van vroeger en nu ( uitgezonderd Roger De Vlaeminck ) zijn al betrapt geweest .Dus niet nodig om Merckx hier alleen te noemen . Trouwens veel verboden middelen kunnen niet opgespoord worden , ondermeer bloeddoping .Veel renners bekennen na hun carriere doping te hebben gebruikt , terwijl ze nooit betrapt zijn geweest .

 • Jürgen Mouton

  Wuyts kon maar niet zwijgen over Merckx, dus heb ik na een uur verder gekeken op Eurosport. Merckx is drie maal betrapt op doping. De goat? In de boel bedriegen wel, maar qua prestaties staat hij op het niveau van Armstrong, geen haar beter. Hij zou beter doodgezwegen worden, ipv vereerd...