Amerikaan rijdt eerste Tourrit uit met gebroken schouderblad en drijft de spot met… Neymar

Photo News
Lawson Craddock heeft in de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk een breuk in het linkerschouderblad opgelopen. En toch reed de 26-jarige Amerikaan van EF Education-First Drapac de rit uit. Sterker nog: Craddock staat vandaag aan de start van de tweede etappe.

De onfortuinlijke renners smakte tegen het asfalt bij de bevoorradingszone na 105 km. Na de nodige verzorging zette hij zijn weg verder, om uiteindelijk als 176ste en laatste aan te komen in Fontenay-le-Comte, op 7’50” van ritwinnaar Fernando Gaviria.

Photo News

"Een gebroken schouderblad en enkele hechtingen (in het aangezicht, red.) is niet hoe ik aan de Tour wilde beginnen", tweette Craddock. "Maar deze Texaan zal zo hard als ik kan vechten om verder te doen." Hij voegde eraan toe 100 dollar te doneren aan een wielerorganisatie telkens hij een etappe in deze 105de Tour kan uitrijden.

Craddock kreeg vol lofbetuigingen voor zijn actie én doorzettingsvermogen. Zo werd op sociale media de vergelijking gemaakt tussen de gehavende Amerikaan en de overdrijvende Neymar, waarna Craddock zelf een geweldige reactie in huis had. “Het grootste verschil is dat Neymar momenteel op een vliegtuig naar huis zit.” 

AFP
EPA43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Met dat gebroken of gebarsten schouderblad zal hij waarschijnlijk niet in de weg rijden aan de kop van de wedstrijd. Maar met een gebroken been sta je op een voetbalveld gewoon in de weg van je ploegmaats. Verder zijn wielrennen en boksen twee sporten waar je uiteraard een heel harde in wordt. Men moet regelmatig eens door een muur kunnen gaan en bij de minste inzinking lig je er uit.

 • Leopold Vanhoof

  Ik heb ooit zelf naast mijn schouder en sleutelbeen twee ribben over gevallen. Ik ben op eigen kracht 'n 8-tal kilometers op het vlakke naar huis gereden. Met hulp van mijn vrouw mijn koerskledij uitgedaan en 'n polo aangetrokken en naar de kliniek gevoerd. Dat deed verduiveld erg veel pijn. Ik zie geen enkele renner met een gebroken schouder nog ' rit uitrijden, laat staan een bergrit, het zou ook onverantwoord zijn.

 • Vic Smeets

  Heimo davidts geen nonsens vertellen aub. De strengst gecontroleerde sporters zijn renners en ook de meest gecontroleerde. Logisch dat er daar af en toe een tegen de lamp loopt. Controleer voetbal eens even streng?????

 • Marc Pauwels

  Onverantwoord van ASO dat men dit toelaat. In het reglement zou moeten staan dat elke redelijke botbreuk startverbod betekent.

 • antonia de smet

  Ik zou liever het spelletje spelen Zenne dat verdiend 100 keer meer wie is er dan de slimme