Alaphilippe wordt uiteindelijk vijfde: "Voor mij is het altijd alles of niets"

Alaphilippe.
AFP Alaphilippe.
Julian Alaphilippe trok als geletruidrager de Alpen in en hield ook in de eerste bergetappe nog stand, maar in de chaotische rit van gisteren boog hij finaal toch het hoofd. Vandaag zakte de Fransman van Deceuninck - Quick.Step in de laatste Alpenrit nog van de tweede naar de vijfde plaats in de eindstand, na een Tour waarin hij het merendeel in het geel had gereden.


"Ik heb alles gegeven, het was moeilijk om beter te doen", gaf de Fransman toe. "Ik had verwacht dat ik op een bepaald moment de rol zou moeten lossen, maar ik heb het toch maar lang volgehouden. Ik ben echt fier op het werk dat mijn ploeggenoot Enric Mas voor mij opgeknapt heeft, want zonder zijn hulp was ik vandaag op een kwartier geëindigd. Dat is ook een beetje mijn karakter: voor mij is het alles of niets.” 

“Voor de rit stond ik nog tweede in de stand. Of ik nu tweede word, of vijftigste, dat is hetzelfde voor mij. Ik heb er nog voor gevochten omdat ik me achteraf niets wou beklagen. Ik mag dan ook trots zijn op mijn Tour, het was veel mooier dan ik verwacht had. Als je me dat voor de start verteld had, had ik je nooit geloofd.” 

“Waarom zou ik gefrustreerd moeten zijn? Ik ben trots op hetgeen ik neergezet heb. En wat we als ploeg gedaan hebben, die zogezegd niet gewapend was om een klassement te rijden. We hebben hier uitzonderlijke momenten beleefd. Hiervan moeten we dus genieten."

Alaphilippe.
AFP Alaphilippe.
Alaphilippe.
REUTERS Alaphilippe.
Alaphilippe.
AFP Alaphilippe.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc van de poel

  Dikke proficiat voor deze vechter. De tour werd getekend door twee vechters : Alaphilippe voor het geel en Wellens voor de bollen. Spijtig dat voor allebei de tour net iets te lang duurde, want ze verdienden beiden hun trui mee naar huis genomen te hebben. En nu winnen twee kleurloze collega's hun trui. Hopeloze Bernal met anderhalve demarrage en een nog veel hopelozere Bardet door op 1 berg eerste te zijn. Proficiat Julian, Tim en de vechtende Belgen.

 • eric maier

  Zeer mooie Tour gereden, elke dag de trui verdedigend en gewoon de dag nemen zoals hij komt. De favorieten waren in de Pyrineeen duidelijk in vrij slechte doen, he twas aftasten waar ze stonden leek me. Dat was voor Alaphilipe een enorme meevaller anders had het daar a lover kunnen zijn. De vechtlust die hij toonde deed terugdenken aan Bernard Hinault. Die viel ook liever van de fiets dan te plooien. Veuckleir is hiermee niet vergelijkbaar ondanks hij ook karakter toonde - en bekkentrekken pfff

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  Petje af voor wat deze man in de Tour heeft gepresteerd nadat hij al Milaan-San Remo won begin dit jaar.Maar vooral voor de manier waarop hij de gele trui tot de laatste minuut heeft verdedigd.Dat dwingt het grootste respect af,want hij wist dat hij hem ging verliezen.Dit is een eigenschap die je enkel bij grote kampioenen ziet.Is dit jaar de beste renner ter wereld.Proficiat,het was een mooie en spannende Tour.

 • Filemon De Wilde

  U gaf de Tour glans wat men niet kan zeggen van sommigen voor U in het klassement. Vijfde was volgens mij het beste resultaat dat op uw weg lag. Proficiat.