Alaphilippe: “Ik heb alles gegeven en kan mezelf niets verwijten”

REUTERS
Julian Alaphilippe (27) droeg 14 dagen het geel, maar zijn droom (en die van een natie) spatte op de Col de l’Iseran uit elkaar. Alaphilippe beperkte nog wel enigszins de schade, maar was het geel daar al kwijt. Daar veranderde de stopzetting van de koers in de afdaling niets aan. De Fransman legt zich neer bij het verlies, maar is vooral trots.

“Ik denk niet dat het geel nog mogelijk is”, zei Alaphilippe bij France 2 nadat de rit was gestaakt. “Ik ben geklopt door renners die sterker zijn dan ik. Zo is het nu eenmaal.”

“Het was een droom om deze gele trui te dragen, ik heb die langer gedragen dan ik ooit voor mogelijk hield, klonk de Fransman trots. “Ik heb de voorbije weken altijd alles gegeven, het maximum. Ik heb ervoor geknokt op de Col de l’Iseran, zoals ik dat ook zou doen in de afdaling en zelfs in de wagen die me nu naar het hotel brengt blijf ik mijn vechtlust behouden, maar ik verwachtte wel ergens dat ik die trui op het einde van de dag zou verliezen. Ik denk niet dat ik hem nog terug kan winnen. De uitslag? Ik wacht nog op nieuws, maar veel zal dat niet veranderen. Ik heb nooit gedacht dat ik de Tour kon winnen.”

“Ik heb de trui alle eer aangedaan en ben ik boven mezelf uitgestegen. Ik wil iedereen die me gesteund heeft bedanken, het publiek ook. Ik werd gedragen door de warmte, de gekte die draait rond de gele trui, ik moet iedereen uit de grond van mijn hart bedanken. En zoals ik altijd al heb gezegd, ook al verlies ik nu de trui, dit blijft een exceptionele Tour waar ik zeer trots op ben.” 
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Philomena Vanderweyen

  Dikke proficiat Julian,blijf fan ook zonder die gele trui,misschien kan je ze morgen terug nemen,na zo een korte rit.

 • Lars Vanhee

  Knappe prestatie en knap gerelativeerd, hoop dat je nog lang in de wolfpack kan schitteren!

 • Marcel Willems

  Is een goed renner maar nog meer een goede mens door velen graag gezien door zijn durf voor aanvallen

 • Geert De Meyer

  Das zeker manneke. Ge hebt uw best gedaan.

 • Tom Goeteyn

  Super gereden,Julian! Mede door jou 1 van de mooiste Tours van de laatste jaren gezien!! Chapeau!!