"Tourbaas Prudhomme zal nog eerder barsten dan dat hij toegeeft dat het wegsturen van Peter Sagan een verkeerde beslissing was"

Onze chef wielrennen ziet maar één schuldige voor saaiheid: organisator ASO

belga

Alles went. Ook een groene vent. Gisteren won Marcel Kittel zijn vijfde in de Tour de France. Maar hey, worden we daar nog warm of koud van? We dachten het niet. Deze Tour gaat aan voorspelbaarheid ten onder. Frederik Backaert trekt elke dag in de aanval. Kittel wint de massasprints. De Duitser wordt de best gecoiffeerde winnaar van de groene trui. En Chris Froome wint de Tour de France. Dat is allemaal niet erg. Maar dan moet er onderweg ook wel iets te beleven vallen. Quod non.

Ontzet
Het is dat Peter Sagan node wordt gemist. Elke dag een beetje meer. Naar huis gestuurd na de vierde etappe met aankomst in Vittel. Zoals dat gaat werd Sagan door de grote kudde gestenigd en werd de jury voor zoveel moed de hemel ingeprezen. Maar nog altijd valt er geen zinvolle reden voor zijn uitsluiting te bedenken. Zelf heeft de wereldkampioen ook een paar dagen nodig gehad om te bekomen. De Slovaak heeft een paar dagen vakantie genomen en is nu weer min of meer op zijn positieven. Sinds dinsdag traint hij weer. Maar zou Sagan in Monaco nog zijn breedbeeldtelevisie opzetten om naar de Tour te kijken? Vast heeft hij iets beters te doen.

getty

Gladde praatjes

Tourbaas Christian Prudhomme zal nog eerder barsten dan dat hij toegeeft dat het wegsturen van Peter Sagan een verkeerde beslissing was. In zijn zelfverklaarde almacht denkt organisator ASO dat alles gepermitteerd is. Sagan naar huis? De Tour maakt zijn eigen helden wel, hoor je dan. En meer van dat soort gladde praatjes. Gelukkig rijden ze vandaag weer de bergen in. En dan is het te hopen dat het ongeleide projectiel Fabio Aru iets tegen Chris Froome wil ondernemen. Indien niet, dan wordt het nog een lange en verre Tour tot Parijs.

Had Kittel vijf ritten gewonnen als Sagan er nog bij was geweest? Bekijk de analyse van onze chef wielrennen op HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor slechts 1 euro.

Tourbaas Christian Prudhomme (r) naast Chris Froome
photo_news Tourbaas Christian Prudhomme (r) naast Chris Froome