Exclusief voor abonnees

“Nog nooit stress gevoeld”: Egan Arley Bernal, de nieuwe Colombiaanse wielersensatie in zeven kernwoorden

Photo News
22 pas, poeslief en superloyaal. Liefst zoekt hij de schaduw op van kopman Geraint Thomas. Wij zetten hem toch even in de zon. Omdat we geloven dat Egan Arley Bernal déze ‘open’ klim-Tour zonder Froome en Dumoulin al kan winnen. De nieuwe Colombiaanse wielersensatie in zeven kernwoorden.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

MOUNTAINBIKE

Quizvraag: wat hebben Egan Arley Bernal, Peter Sagan en Jakob Fuglsang met elkaar gemeen? Antwoord: hun roots liggen in het mountainbiken. “Ik was acht toen ik mijn eerste race reed”, aldus Bernal, die daarmee in de voetsporen trad van vader German. Een wedstrijd die hij, met geleende helm, ook gelijk won. “Bij de junioren werd ik nationaal en Panamerikaans kampioen en tweede en derde in mijn allereerste WK’s.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick isenborghs

    de tussenritten zijn het gevaar voor bernal eric

  • eric maier

    Ondanks zijn zeer jonge leeftijd, absoluut topfavoriet voor de Tour. IN 2018 gestart als neoprof, reed een ijzersterk 2018 en een 1e Tour in dienst..waar hij iedereen verbaasde. En een 2019 dat ook zeer sterk begon met oa Parijs-Nice eindzege, Een sterke Volta Catalunya reed, en na blessureleed zomaar even de RV Zwitserland wint...Hij kan omgaan met druk en de stress dat is duidelijk. Zijn tijdrit is ook behoorlijk goed, Zijn kans voor Tourwinst is zeer reeel dit jaar al.