“Hoop dat ‘horizontaal leven’ bijna voorbij is”: Van Aert deelt eerste beelden van revalidatie

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Terwijl de Tour de France bijna voorbij is, herstelt Wout van Aert nog steeds in het ziekenhuis van zijn val tijdens de tijdrit in Pau. De winnaar van de rit in Albi gunt zijn fans op Instagram ook een blikje achter de schermen bij “de eerste babystapjes in zijn revalidatie”, zoals de drievoudige wereldkampioen in het veld het zelf omschrijft.  Van Aert toont hoe hij zijn rechterbeen voor het eerst beweegt na een week in het ziekenhuis. De inactiviteit van de renner van Jumbo-Visma wordt geschat op zo’n twee maanden, maar Van Aert zelf hoopt iets sneller terug te keren.

“Val heeft grotere impact dan aanvankelijk gedacht”

“Ik ben vorige week geopereerd in Pau en daar vier dagen in het ziekenhuis gebleven”, aldus Van Aert op de website van Jumbo-Visma. “Toen ging alles best goed. Ik kon met krukken lopen en de arts zei dat ik wat tijd nodig had om te herstellen. Daarna ben ik overgebracht naar een ander ziekenhuis en daar ben ik opnieuw onderzocht. Daaruit bleek dat de eerste operatie niet voldoende was om optimaal herstel te garanderen. Daarom moest ik woensdagochtend een tweede operatie ondergaan.”

Een tegenvaller voor de drievoudige wereldkampioen veldrijden. “De dag na de operatie had ik veel pijn, maar gisteren ging het wat beter. Ik lig nu nog in bed zonder dat ik iets kan. Ik doe een paar kleine oefeningen om de beweging erin te houden.” Dit weekend moet Van Aert sowieso nog in het ziekenhuis blijven. “Thuis staat er een ziekenhuisbed klaar, maar het heeft geen zin om daarheen te gaan als ik het bed niet uit kan. De val heeft een grotere impact gehad dan aanvankelijk gedacht.”

Graag steentje bijgedragen

Van Aert vult zijn tijd door op televisie naar de koers te kijken. “Het doet pijn dat ik de Tour op deze manier heb moeten verlaten. Voor het team is het ook een grote teleurstelling. Ik had misschien wel de vorm van m’n leven te pakken. Als ik zie hoe de ploeg nu presteert, had ik graag een steentje willen bijdragen. Het is heel mooi om het te zien en te volgen, maar ook pijnlijk.”

“Ik wil ten slotte dokter Toon Claes bedanken voor zijn deskundige hulp en het uitvoeren van de tweede hersteloperatie. Die operatie was erg belangrijk voor het vervolg van mijn carrière. Ook mijn familie en mijn vrouw Sarah ben ik erg dankbaar voor hun steun.”

.
Belga/rv .
Van Aert zit klaar om te supporteren voor ploegmaat Steven Kruijswijk.
RV Van Aert zit klaar om te supporteren voor ploegmaat Steven Kruijswijk.26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jaak Casteleyn

  Wout, alles komt altijd goed, gun jezelf wat tijd!

 • serge rene vandevelde

  die verplichte rustperiode zal je helpen.je tijd nemen om te hervatten,ook voor de training.Langzaam aan maar zeker.Morgen is morgen,vandaag is vandaag.Elke maand rust kan een jaar meer carriere betekenen

 • Jeff Cloots

  Wout je bent daar in superhanden vraag het maar eens aan Tom Boonen ???? Jeff Cloots

 • Philomena Vanderweyen

  Van harte beterschap Wout.je gezondheid gaat boven alles,beter een minder veldrijden seizoen en volledig herstellen dan voor de rest van je carrière achter de feiten "aanrijden."

 • josé delie

  Wout ,neem zeker voldoende tijd ,beter een maand later dan een dag te vroeg !