Exclusief voor abonnees

“Het Franse eten in de hotels zal ik niet missen”

Te onveilig ter plekke: Michel Wuyts en José De Cauwer becommentariëren de Tour vanuit Brussel

Michel Wuyts en José De Cauwer in hun commentaarcabine (archieffoto).
Joost De Bock Michel Wuyts en José De Cauwer in hun commentaarcabine (archieffoto).
Het wordt zijn 28ste Ronde van Frankrijk, maar met valiezen zal Michel Wuyts (63) dit jaar niet van Nice naar Parijs zeulen. Hij en José De Cauwer (70) blijven veilig thuis, in hun commentaarstoel in Brussel. Ver weg van coronarisico’s in drukbevolkte aankomstzones. “Elke dag in m’n eigen bed, wat een voordeel.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ludo Wuytack

  Of Michel en José nu van huis uit of ter plaatse commentaar geven maakt mij niet uit, als ze er maar bij zijn. Zonder hen is voor mij de koers de koers niet meer. Zelfs een saaie koers weten ze op te fleuren, met hun deskundige en soms ook grappige uitleg, en op hun fenomenaal geheugen ben ik echt wel jaloers.

 • Gaston Van De Kerckhove

  Eindelijk, dat bespaart veel

 • Patrick Van bouwel

  In het vervolg kunnen ze elke koers becommentariëren vanuit de vrt. Dit bespaard de vrt veel geld

 • Remus Bogaert

  Waarom wordt dat niet elk jaar zo gedaan , ze kunnen toch perfect van Brussel commentaar geven ? Ik begrijp niet dat elk jaar honderden journalisten meegaan met de tourcaravan , met de moderne technologie is dit achterhaald.

 • Marcq Adriaens

  Ik heb hier geen spijt van, vele uren gezever en honderd keer hetzelfde.