Tosh Van der Sande geschorst door Lotto-Soudal na positieve dopingtest tijdens Zesdaagse Gent

Tosh Van der Sande tijdens de voorbereiding o
Photo News Tosh Van der Sande tijdens de voorbereiding o
Tosh Van der Sande (28) heeft een positieve dopingtest afgeleverd tijdens de Zesdaagse van Gent. De renner van Lotto-Soudal wordt in afwachting van de procedure voorlopig geschorst door zijn team. 

Het was Lotto-Soudal die zelf met het nieuws kwam in een persbericht. Daarin werd gemeld dat Van Der Sande positief werd bevonden na een test in de Zesdaage van Gent. Van der Sande deed op de piste mee aan de zijde van ploegmaat Jasper De Buyst en eindigde na zes dagen ronddraaien in het Kuipke op een derde plaats. 

De substantie, waar Van der Sande positief op is bevonden, is toegelaten, meldt Lotto-Soudal. “Het komt voor in de neusspray Sofrasolone, die vrij verkrijgbaar is. Sofrasolone is in competitie toegelaten, mits ze vermeld wordt bij een controle. Na een gesprek met de renner heeft Lotto-Soudal beslist de renner te schorsen in afwachting van het UCI onderzoek, mede om de renner toe te laten zijn verdediging zo goed mogelijk te onderbouwen.”

Van der Sande is sinds augustus 2011 actief bij Lotto-Soudal, eerst als stagiair en daarna als prof. De Antwerpenaar reed vorig jaar nog de Giro en de Vuelta. Van der Sande was ook één van de genomineerden voor de Kristallen Zweetdruppel.

Tosh Van der Sande (rechts) met Jasper De Buyst.
Photo News Tosh Van der Sande (rechts) met Jasper De Buyst.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy van Puymbrouck

  Het wordt nogmaals bevestigd, een kleine renner wordt onmiddellijk geschorst en eentje uit de rijkste ploeg mag lekker verder blijven doen.Of hij nu schuldig is of niet weet ik niet zeker maar het onderscheid dat gemaakt wordt is echt om van te kotsen!!

 • jacques hillaert

  Wel ja elk een gebruikt bij een verkoudheid zo'n spray , dan zijn wij allemaal gedopeerd, t'is zoals men zegt , Froome met een middel dat 10 keer zo straf mag fietsen maar een kleinere renner zal men straffen zeker ?

 • Dirk Schollen

  Nooit geloof ik dat dit enkel om de neusspray gaat. Ofwel maskeert dit iets.Ofwel is er (veel) meer aan de hand.

 • dombret gustaaf

  allemaal raar , nu dat ik eindelijk dacht dat alles in orde en op papier stond wat er mag en niet mag nu dit weer, ben ik dan toch te naief , ik neem soms ook wel een neusspray en dat kan ik vrijer ademen en voor een korte inspanning help dit wel hoor, ik ben geen sporter maar heb het nodig voor mijn gezondheid.ik weet het allemaal niet meer

 • wim rooyakkers

  Als dat ook al doping is,dan kan ook de voetbal competitie stil gelegd worden.