Toptalent Vliegen soleert naar zege in Ronde van Savoie

lavenir.net
Onze landgenoot Loïc Vliegen (BMC Development) heeft de derde rit in de 17de editie van de Ronde van Savoie (cat. 2.2) op zijn naam geschreven. De 21-jarige Luikenaar kwam na 120 kilometer met start in Chambéry en aankomst in Saint- Michel-de-Maurienne solo aan voor zijn vierde zege van het seizoen. De Nederlander Floris Gerts werd tweede, de Fransman Anthony Perez klopte Sebastien Delfosse in een spurt met twee voor de derde plaats.

In het algemene klassement staat de Spanjaard David Belda op kop. Onze landgenoot Baptiste Planckaert, 15de in de daguitslag, rukte op naar de derde plaats, op 20 seconden van de leider. Morgen eindigt de geaccidenteerde vijfdaagse rittenkoers in de Alpen, die vorig jaar door dat andere Belgische talent Louis Vervaeke (Lotto-Soudal) gewonnen werd.

Deelname aan BK
Dagwinnaar Vliegen maakt straks overigens zijn langverwachte overstap naar de profs, vanaf 1 juli mag hij zich meten met de grote jongens. Het raspaardje van BMC zal evenwel op zondag 28 juni al zijn eerste stapjes zetten op het BK in Tervuren, hij kreeg daarvoor de toestemming van de KBWB. Vorig jaar proefde Vliegen al van het serieuze werk als stagiair bij het team van Gilbert, Hermans, Teuns, Van Avermaet en Lodewyck.