Toptalent Remco Evenepoel (18) vanaf 1 januari 2019 profrenner bij Quick-Step Floors, dat Team Sky de loef afsteekt

rv

Remco Evenepoel (18) wordt vanaf 1 januari 2019 profrenner bij Quick-Step Floors. De kersverse Europees kampioen bij de junioren in het tijdrijden én op de weg zou normaliter eerst bij Axeon Hagens Berman, het beloftenteam van Axel Merckx, aan de slag zijn gegaan. Omdat ook Team Sky en Mitchelton-Scott op de loer lagen - er was sprake van astronomische bedragen om het toptalent in te lijven - drukte Patrick Lefevere door. En haalde Evenepoel binnen, om hem vanaf het nieuwe jaar binnen zijn profteam uit te spelen. De jonge renner tekent bij de Belgische WorldTour-formatie een contract voor twee seizoenen, met een optie op twee bijkomende jaren.

Tien minuten

Evenepoel maakte vorige zondag grote indruk op het EK voor junioren in het Tsjechische Zlin. Nadat hij eerder goud veroverde in het tijdrijden, pakte hij in de wegrit uit met een lange solo en reed de tegenstand op zo’n 10 minuten. Goed voor een tweede gouden plak. "Bijna tien minuten voorsprong. Dat is echt zot", reageerde hij toen. "Eerlijk gezegd heb ik er niet meteen een verklaring voor. Ik probeer altijd tot het uiterste te gaan en ik ben de beste op dit moment. Maar ik moet de voeten op de grond houden."

Voetballer

Frappant: Evenepoel begon zijn sportieve carrière als voetballer. Op 5-jarige leeftijd sloot hij zich aan bij Anderlecht. Van zijn elfde tot zijn veertiende speelde hij drie seizoenen voor het Nederlandse PSV, waarna hij opnieuw de overstap maakte naar Anderlecht. (lees hieronder verder)

Remco Evenepoel vandaag in de Tour, met Philippe Gilbert en Patrick Lefevere.
rv Remco Evenepoel vandaag in de Tour, met Philippe Gilbert en Patrick Lefevere.

"Sky kwam met een enorm gek aanbod op de proppen, maar daarop heeft Quick-Step dan meteen gereageerd", verklaarde Evenepoel vanavond aan de tafel van Karl Vannieuwkerke in 'Vive le Vélo'. "Die ploeg voelt aan als een familie. Ik ben deze winter met hen op stage geweest in Calpe. Met die renners heb ik dus al contact gehad. Zij namen mij meteen op in de groep. Het is van die familie dat ik deel wil uitmaken. Ik wil zelf een ronderenner worden. Het is een droom om de drie grote ronden te rijden. We gaan dus werken aan mijn klim- en tijdritcapaciteiten. Daar ben ik al goed in, zo blijkt ook uit testen. Ik beschik over een enorm recuperatievermogen. De weg is nog lang, maar ik ben klaar om er hard voor te werken."

Remco Evenepoel (midden) na zijn Europese titel op de weg in het Tsjechische Zlin.
Cycling Photography Remco Evenepoel (midden) na zijn Europese titel op de weg in het Tsjechische Zlin.92 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc dierickx

  Ik vind het zeer knap van deze gast en zijn ouders dat zij niet direct kiezen voor het astronomisch veel geld van Sky. Volgens mij kan hij niet beter zitten dan bij Lefevere met Quick Step. Hij heeft daar al stage gedaan, kent de renners al en kent ook de reputatie van Lefevere die zijn renners altijd nog beter maakt. Als ze het beter weten en meer kunnen verdienen bij een ander team, mogen ze altijd gaan. Dikwijls echter horen wij dan niet veel van deze vertrekkers!

 • rik cappelle

  Van Kemmel man man man toch. Enkele jaartjes er van tussen uit geweest misschien ?

 • Luc Berckmoes

  Ik denke dat hij beter bij lotto was gegaan is een zachtere ploeg

 • jan sergooris

  Gilbert van kemmel of moet ik van Kemel zeggen.Guiseppe saronni,niet gebracht wat men verwachtte.Zal je geheugen eens opfrissen.Was pas 19 toen hij prof werd.Waar hij 193 profkoersen won;waaronder,wereldkampioen,waalse pijl,ronde v Lombardije,milaan san-remo,kampioenschap v Zurich,kampioen van Italie,ronde van Romandie,midi-libre,tirreno-Adriatico,Ronde van Zwitserland en 2x Ronde van Italie waarvan 26 ritten.enz.Tja,niet veel soeps he.Doet Remco evengoed heeft hij een mooie carriere gereden.

 • JACQUES VANSTEENKISTE

  aan willems michiel.....noem eens namen....rijden vermote ..martin..trentin slechter sedert ze QS verlaten hebben...