Topsprinters slijpen de messen in ZLM Toer

PHOTO_NEWS
In het Nederlandse Goes start morgen de Ster ZLM Toer (2.1). Traditioneel een feest voor sprinters, met uitzondering van de proloog en de etappe op zaterdag naar La Gileppe. Vorig jaar ging de eindzege naar Philippe Gilbert, die er deze keer niet bij is. Hij haalde het voor Tim Wellens en Gianni Meersman.

De wedstrijd vangt aan met een proloog van 6,4 km. Daarna krijgen de renners in de eerste etappe een nagenoeg biljartvlak parcours voorgeschoteld, waar sprinters hun kansen kunnen gaan, net zoals waarschijnlijk in de etappe door Nederlands Limburg van vrijdag en zondag naar Boxtel. Op zaterdag staat de koninginnenrit op het programma, gaat het richting België en eindigt het peloton op La Gileppe. Met onderweg ondermeer Le Rosier, La Redoute en een paar keer La Gileppe zal het eindklassement hier wellicht in zijn plooi vallen. Vorig jaar won Gilbert de etappe, net zoals in 2011, maar ook Lars Boom, er nu niet bij, was er al twee keer aan het feest.

Geen 'Cav' en Kristoff
Met uitzondering van Mark Cavendish en Alexander Kristoff staan bijna alle topsprinters aan de start in Nederland. De wederoptredende Marcel Kittel wil na zijn zesde plaats in Rondom Keulen, waar hij de sprint van het peloton won, bevestigen in de Ster ZLM Toer en zal na afloop beslissen of hij zich fit genoeg acht voor de Tour de France. Ook Andre Greipel is van de partij, net zoals Nacer Bouhanni. Andere snelle mannen zijn: Matthew Goss, Roy Jans, Danny van Poppel, Moreno Hofland, Matteo Pelucchi en Heinrich Haussler van IAM Cycling.

PHOTO_NEWS