Exclusief voor abonnees

Toppers vinden amper de weg naar 'Driedaagse' die ééndaagse werd: "Het is 'maar' De Panne"

Wout van Aert is wél van de partij. Nog aan de start: Kenny Dehaes, Elia Viviani, Bryan Coquard, Jens Keukeleire en Matthew Hayman.
Photonews Wout van Aert is wél van de partij. Nog aan de start: Kenny Dehaes, Elia Viviani, Bryan Coquard, Jens Keukeleire en Matthew Hayman.
Door toedoen van Flanders Classics, dat absoluut Dwars door Vlaanderen op de woensdag tussen Gent-Wevelgem en de Ronde wilde, moest de Driedaagse De Panne zich heroriënteren. En dat verloopt nog niet volgens plan. Morgen staan op de Grote Markt in Brugge amper vijf WorldTourteams aan de start. Zonder de grote toppers dan nog.

Na anderhalf jaar gebakkelei tussen de organisatoren van de Driedaagse De Panne-Koksijde - voortaan Brugge-De Panne - en Flanders Classics, haalde Wouter Vandenhaute zijn slag thuis: Dwars door Vlaanderen en de Driedaagse wisselden van plaats op de kalender. Met de steun van sportmarketingbedrijf Golazo en een compleet nieuw concept - als kick-off van de Vlaamse wielerveertiendaagse - hoopte organisator Veloclub Panne Sportief toch een pak toprenners naar de kust te lokken. Dat verloopt echter niet volgens plan. 

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DOMINIEK HEMERYCK

    Jammer dat men het werk van o.a. wijlen Bernard Vandekerckhove zo snel heeft laten vallen. Ook Koksijde laat men vallen. Niemand leverde een inspanning om deze wedstrijd te behouden : Vandenhaute kwam, zag en overwon. Zelfs een Karl Vannieuwkerke trok er zich niets van aan.

  • serge vansteenkiste

    Schandalig ik denk dat Bernard Vandekerkhove zich omdraait in zijn graf, Vandenhoute en Golazo denken alleen aan centen en alles moet daar voor wijken.