Tony Martin haalt uit naar organisatie Ronde van Romandië

De Duitse tijdrijder Tony Martin ergerde zich aan de gevaarlijke finale van de tweede etappe in Romandië.
PHOTO_NEWS De Duitse tijdrijder Tony Martin ergerde zich aan de gevaarlijke finale van de tweede etappe in Romandië.
Tony Martin (Omega Pharma - Quick-Step) vond de finale van de tweede etappe van de Ronde van Romandië te gevaarlijk. "Nadat ik de organisatoren eerder een pluim gaf voor het inkorten van de eerste etappe, moet ik ze nu bekritiseren", laat de Duitse hardrijder optekenen op Facebook.

"De finale van de tweede etappe was een eindeloze reeks rotondes, zebrapaden, smalle wegen en bochten. Het is onverantwoord van de organisatoren en de UCI om ons over deze wegen te sturen. Degenen die verantwoordelijk zijn voor het maken van het parcours zouden wellicht zelf gekoerst moeten hebben om te kunnen voorspellen wat er kan gebeuren als een peloton van 150 renners een parcours vol obstakels moet afleggen na een snelle afdaling", laat Martin zich kritisch uit.

"Het weer heeft tenminste meegewerkt", gaat de gepatenteerde tijdrijder verder. "Gelukkig begon het pas na de finish te regenen. Natuurlijk, wij zijn professionals en moeten daarmee om kunnen gaan. Maar ze zouden geen valpartijen mogen uitlokken middels een gevaarlijk parcours."

De tweede etappe tussen Sion en Montreux werd, net als de eerste etappe, gewonnen door de Zwitser Michael Albasini (Orica-GreenEdge).

De finale van de tweede etappe was een eindeloze reeks rotondes, zebrapaden, smalle wegen en bochten. Het is onverantwoord van de organisatoren en de UCI om ons over deze wegen te sturen.

Tony Martin