Tom Dumoulin heeft allicht oorzaak gevonden van beruchte ‘poepincident’

rv
’t Staat in de meesten hun geheugen gegrift. Tom Dumoulin die vorig jaar in de koninginnenrit van de Giro afstapte, om vervolgens een grote boodschap langs de kant van de weg te doen. De Nederlander lijkt nu de oorzaak te hebben gevonden van zijn darmproblemen.

Dumoulin vermijdt in de toekomst appel en melk om nieuw ‘poepincident’ te voorkomen, meldt de NOS. "Een aantal voedingsgroepen, zoals fructose en lactose, zijn niet voor elk mens supergoed verteerbaar. De een heeft er wat meer moeite mee dan de ander. Ik dus waarschijnlijk iets meer", klinkt het bij Dumoulin in de Sierra Nevada, waar hij zich voorbereidt op de Ronde van Italië.

De kopman van Team Sunweb heeft enkel darmklachten tijdens serieuze inspanningen. “Als je al aan de limiet zit qua verteren in je darmstelsel en je gooit er net op een verkeerd moment een reepje in zoals in de Giro, dan kan het rechtstreeks worden doorgeleid.”

Dat betekent dus dat Dumoulin bepaalde producten in koers moet mijden. "Op een dag van een hoge calorie-inname, kun je ongezien heel veel lactose- en fructoseproducten binnenkrijgen. In een appel zit heel veel fructose. Ik kan dus beter een kiwi eten. Of bijvoorbeeld melk, daar zit heel veel lactose in. Dan kan ik beter lactosevrije melk nemen, of helemaal geen melk", aldus ‘Turbo Tom’. 
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Frans Peeters

  En dat weet men pas na 1 jaar, rap zijn ze ook niet lijkt me.

 • Bert De Grootte

  puur natuur

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Als je moet moet het heb het enkele weken nog gezien een volwassen in de Stationstraat in de haan en niemand die iets deed en daarna rustig de tram op

 • Lodewijk Verborgt

  Doping die hem slecht bekomen is, wat anders. Laat me niet lachen, we hebben nog "grote" Nederlandse wielrenners gekend.

 • Jacques Deschryvere

  Het probleem blijft als je moet kakken moe je kakken he.