Tom Dumoulin en Annemiek van Vleuten zijn de besten van Nederland

Photo News
Tom Dumoulin en Annemiek van Vleuten zijn in Den Bosch uitgeroepen tot Nederlands wielrenner en wielrenster van het jaar. Voor de 27-jarige Dumoulin, winnaar van de Giro d'Italia en wereldkampioen tijdrijden, was het de vierde keer op rij dat hij de trofee in ontvangst mocht nemen.

De 35-jarige Van Vleuten werd voor het eerst tot beste wielrenster van haar land verkozen. Ze is de opvolgster van Anna van der Breggen. Van Vleuten werd dit jaar wereldkampioene tijdrijden en pakte de eindzege in de Boels Rental Ladies Tour. Ook won ze het NK tijdrijden en La Course, de tweedaagse vrouwenwedstrijd tijdens de Tour de France.

Fabio Jakobsen, 21 jaar jong, werd tot Belofte van het Jaar verkozen. De Nederlandse beloftenkampioen won onder meer etappes in de Olympia's Tour, De Ronde van de Toekomst, de Ronde van de Elzas en de Ronde van Romandië. In 2018 maakt hij zijn profdebuut bij Quick-Step Floors.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pedro Gonzalez

    De mooie Annemiek die geen goud won in Rio door die afschuwelijke val in de afzink naar de meet. Anna vander Breggen die won geeft grif toe dat Annemiek zou verdiend hebben gewonnen. Van Avermaet die won in soortgelijke omstandigheden dank zij de val van Henao en Nibali heeft dat nog nooit toegegeven.