Tom Boonen verhuist definitief van Monaco naar de Kempen

UNKNOWN
Tom Boonen en zijn vriendin Lore Van de Weyer keren binnenkort, na in totaal ongeveer vijf jaar, definitief terug uit Monaco. De wielrenner voelde zich naar eigen zeggen nooit echt thuis in het mondaine belastingparadijs. Alleen de Kempen kunnen hem helemaal bekoren. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws.

Een idyllisch zicht vanuit je flat op La Condamine, Port Hercule en de Azurenkust... een (rijke) mens zou voor minder de stap naar Monaco wagen. En dat dééd Tom Boonen ook in september 2005. Niet alleen voor de enorme financiële voordelen - een ingeweken Monegask betaalt geen inkomens- noch vermogensbelasting als die er minstens 6 maanden en 1 dag per jaar verblijft - maar ook om uit de greep van zijn almaar groeiende populariteit in België te blijven. Een paar weken later werd Boonen wereldkampioen in Madrid en kreeg de sportman dus gelijk. "Als het moet, zal ik er de rest van mijn carrière blijven", klonk het toen.

Breuk na langeafstandsrelatie
Boonen heeft er echter nooit een geheim van gemaakt dat de dwergstaat Monaco hem niet lag. Toch niet zo als zijn beroemde voorgangers Jacky Ickx, Thierry Boutsen, Axel Merckx, Stefan Everts en Justine Henin. Vaarde zijn sportcarrière er wellicht wel bij, dan was er ook nog het probleem van de langeafstandsrelatie met Lore. Eind 2006 kwam het dan ook tot een - tijdelijke - breuk tussen de twee.

Cocaïnegebruik
Na het WK 2008 in Verona keert Boonen dan een eerste keer terug naar België, "voor Lore", met wie hij opnieuw de grote liefde beleeft. Maar hun riante stulp in Geel-Bel wordt al snel omsingeld door de media nadat zijn cocaïnegebruik uitlekt. Boonen voelt zich opgejaagd wild en Lore neemt loopbaanonderbreking en volgt ditmaal haar vriend wél naar Monaco, waar het koppel een appartement in de haven van Fontvieille betrekt. Boonen vindt dat hij als wielrenner het best in het zuiden kan trainen, net zoals vele andere toppers.

Uiteindelijk blijkt hij geen twee jaar later zijn schip dus nog maar eens van koers te doen veranderen. Tom Boonen heeft zijn manager Paul De Geyter opdracht gegeven de definitieve verhuis naar de Vlaamse Kempen voor te bereiden. Of hij zich weer in zijn thuisdorp Balen zal vestigen, is niet bekend. Maar het wordt sowieso "zijn" Kempen. Een Kempenzoon blijft altijd een Kempenzoon... (jv)