Lore Boonen: "Tom leert zijn dochters nu pas écht kennen"

TDW
Tom Boonen is al een paar maanden wielrenner af, maar dat wil niet zeggen dat hij zich verveelt. De man is constant bezig, vertelt hij in de media. Met alles behalve met fietsen: "De gevolgen waren er ook naar, er was 3,5 kg bij", klinkt het in Dag Allemaal.

Van wielercommentator tot racepiloot: Tom houdt zich bezig. "Met van alles en nog wat", vertelde hij. "Zoveel zelfs dat ik sinds m'n afscheid van het profpeloton nog maar tien keer op de fiets heb gezeten. De gevolgen zijn er ook naar. Er is 2,5 kilo bij. 't Was zelfs even 3,5, maar ik ben al een kilootje kwijtgespeeld. Tja, hoe dat komt... Op vakantie geweest, andere dingen eten, niet meer trainen zoals vroeger. En ja... drinken ook wel."

"Ik ben ook van plan om volop te genieten van de zomer. Naar festivals gaan, bijvoorbeeld. Vroeger kon dat nooit, maar nu heb ik al tickets voor Rock Werchter en Pukkelpop. Ik kon ook naar het dancefestival Extrema gaan, maar dat heb ik laten schieten. Ik wou fris zijn om m'n racediploma te halen."

Racen is zijn nieuwe passie, erkent ook vriendin Lore. Zij geniet er vooral van dat Tom meer thuis is. "Het is ontzettend fijn om hem nu vakert huis te hebben. Natuurlijk zijn z'n dagen goed gevuld. Soms gaat hij nog eens fietsen, maar auto's en racen slokken de meeste vrije tijd op. En 's avonds is hij gewoon bij ons thuis. Hij geniet er geweldig van om met Valentine en Jacqueline bezig te zijn. Nu leert hij z'n dochters pas écht kennen. Afgelopen zaterdag gingen we samen al van in de ochtend naar de zoo: dat kán nu gewoon!"

Lees het hele artikel vandaag in Dag Allemaal.