Contractverlenging geeft Tom Boonen duidelijk een boost

Tom Boonen heeft de eerste etappe van de Ronde van Wallonië (2.BC) gewonnen. In een rit over 178,3 kilometer met start in Monceau-sur-Sambre en aankomst in Mettet spurtte de 35-jarige renner van Etixx - Quick-Step naar zijn eerste zege van het seizoen. Boonen hield in de massasprint Jonas Van Genechten (IAM) en de Fransman Arnaud Démare (FDJ) achter zich.

De Fransman Guillaume Bonnafond, de Rus Viacheslav Kuznetsov en Thomas Deruette vormden na 20 kilometer een kopgroep. Het trio reed een maximumvoorsprong van meer dan vijf minuten bij elkaar, maar werd op 44 kilometer van de streep weer tot de orde geroepen door het peloton. Nadien smoorden de ploegen die hun zinnen hadden gezet op een massasprint alle uitvalspogingen in de kiem. De onvermijdbare massaspurt werd uiteindelijk gewonnen door Boonen, die op gang werd getrokken door zijn Italiaanse ploegmakker Matteo Trentin.

Boonen ondertekende gisteren een contract voor vier maanden bij Etixx - Quick-Step en zet in april 2017 op de piste van Roubaix een punt achter zijn wielercarrière. "Ik kan niet eeuwig profrenner blijven. Het zou een prachtige manier zijn om op de wielerbaan van Roubaix afscheid te nemen van het peloton", verklaarde Boonen voor de start van de rit.

BELGA
BELGA

Tom Boonen wil topconditie tegen WK in Qatar

"Ik ben in opbouw naar het WK in Qatar (16 oktober), waar ik met mijn beste sprintconditie aan de start wil staan", reageerde "Tornado Tom" in Mettet na zijn zege in de eerste etappe.

"Ik wilde een etappezege en dat is me meteen gelukt. We waren zo goed als zeker dat er zou gesprint worden in de eerste etappe, de andere ritten in deze Ronde van Wallonië zijn toch iets zwaarder", zei Boonen, die in oktober zijn 36e verjaardag viert. "Ik ben heel tevreden, aangezien ik mijn sprint al op 250 meter van de finish moest beginnen. Je moet dan op 150 meter nog eens kunnen aanzetten en dat is me op deze licht hellende aankomst gelukt. De ploeg heeft me ook perfect afgezet."

"Etixx - Quick-Step doet mee aan de Ronde van Wallonië om te winnen. Niki Terpstra pakte vorig jaar de eindzege door de eerste etappe te winnen. Dat heb ik nu ook gedaan, maar ik denk niet dat ik de benen heb om de Ronde van Wallonië te winnen. Ik ga het in elk geval proberen", aldus de drievoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen. "Pas tegen het WK in Qatar moet ik mijn allerbeste conditie hebben. Ik wil nog mooie dingen laten zien in de RideLondon Classic, Dwars door het Hageland, Cyclassics Hamburg en de GP Plouay. Als ik in die koersen voor de zege probeer te gaan, hoop ik met mijn best mogelijke sprint in Qatar aan de start te staan."

BELGA

Uitslag rit

1. Tom Boonen (Bel/Etixx - Quick-Step) in 4u15:32

(gem. 41,87 km/u.)

2. Jonas Van Genechten (Bel)

3. Arnaud Démare (Fra)

4. Matteo Trentin (Ita); 5. Baptiste Planckaert (Bel); 6. Kenny Dehaes (Bel); 7. Boris Vallee (Bel); 8. Bert Van Lerberghe (Bel); 9. Bryan Alaphilippe (Fra); 10. Gerry Druyts (Bel)

TDW
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.