Boonen mikt zondag op derde titel: "Ik ben klaar"

Tom Boonen
BELGA Tom Boonen
Tijdens de wegrit van de Europese Spelen in Bakoe hekelde Tom Boonen nog de manier waarop de Italiaanse nationale ploeg hun tactiek uitspeelde. Boonen werd er in de verzengende hitte zesde en ontpopte zich in Azerbeidzjan nog wat meer tot topfavoriet voor wat zondag moet komen in Tervuren. Tijdens Halle-Ingooigem van afgelopen woensdag was dat niet anders. Ook daar reed hij een opvallende wedstrijd zodat de kans groot lijkt dat de ex-wereldkampioen van 2005 in Madrid net als in 2009 en 2012 de Belgische titel pakt.

"Ik heb Halle-Ingooigem gereden omdat ik na mijn terugkomst van de Europese Spelen maar twee mogelijkheden had om me voor te bereiden op het Belgisch kampioenschap. De eerste was naar de Ardennen trekken om er in mijn eentje te gaan trainen, ofwel om te koersen in Halle-Ingooigem. Wel dan kies ik voor het laatste. Een wedstrijd is plezanter ook al zie je meer af", zegt de renner van Omega Pharma-Quick.Step.

"De conditie is heel goed. Dat ik topfavoriet ben? Volgens mij maakt dat niet veel uit. Zondagavond zullen we wel zien wat het BK gebracht heeft. De beste zijn volstaat immers niet om een titelstrijd te winnen. Er bestaat voor dat soort wedstrijden ook geen echte tactiek. Een dosis geluk is altijd nodig. Ofwel zit het mee, ofwel zit het tegen. Ik kan natuurlijk terugvallen op een sterke ploeg en zelf ben ik klaar voor het kampioenschap."