Ga naar de mobiele website
^ Top

"Tom Boonen betaalt schuld van 2 miljoen aan fiscus"

Tom Boonen.
Photonews Tom Boonen.
Tom Boonen heeft zijn schuld aan de belastingen betaald. De krant Het Laatste Nieuws vernam in gerechtelijke kringen dat de wielrenner 2 miljoen euro zou hebben gestort aan de fiscus.

Bij het parket van Kortrijk loopt nog een rechtszaak tegen Boonen voor belastingontduiking. Toch is de kans groot dat het proces door de aanbetaling (die ongeveer zo groot is als een jaarinkomen van de ex-wereldkampioen) zonder gevolg zal blijven.

Gisteren raakte ook bekend dat het parket van Kortrijk in haar onderzoek naar belastingontduiking in het wielermilieu nog andere (ex-)renners van de succesploeg Quick.Step in het vizier neemt. Onder hen Stijn Devolder, gewezen Belgisch kampioen en tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

Het onderzoek naar belastingfraude loopt al enkele jaren en begon na een klacht van de Bijzondere Belastinginspectie. Vooral (ex-)renners uit de Quick-Step-stal van Patrick Lefevre hebben daarbij bezoek gekregen van het gerecht. Naast Boonen en Devolder zijn er nog een aantal Belgische renners die speurders over de vloer kregen. Hun namen zijn niet bekend.

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL VANDAAG IN DE KRANT HET LAATSTE NIEUWS

Meer over


Meld een bug