"Niemand vertelt mij wanneer ik moet stoppen"

TDW
Na een winter van vallen en weer opstaan, probeert Tom Boonen (35) nog maar en keer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te winnen. Het is zijn heilige missie. En ook een gebroken schedel kan hem niet tegenhouden. "Hoe moeilijker de overwinning, hoe mooier ze is."

Patrick Lefevere zei na je val in Parijs-Nice: "Ik zeg niet dat hij nooit nog een koers gaat winnen. Maar het is wel het einde van een tijdperk."

"Heeft hij dat gezegd? Je ziet hoe verkeerd hij was. Vraag het hem nog een keer."

Je moet wel nog winnen.

"Je kunt iemand niet afrekenen als hij niet koerst."

Het waren moeilijke besprekingen voor je je nieuwe contract voor 2016 kon tekenen.

"Het was voor iedereen moeilijk. Er was minder budget. Cavendish is om die reden vertrokken. En dan wilde Patrick dat ik zou stoppen na het voorjaar. Dat kwam hem beter uit. Ik vond van niet."

Hij zegt altijd dat hij bang is voor het jaar teveel.

"Wat is dat, het jaar teveel? Als iemand koerst, goed en graag, dan kun je toch blijven koersen. Ik ben dat niet van plan he, versta mij niet verkeerd. Maar ik vind dat niemand zich moet bemoeien met de datum van iemands carrière. Dat moet ik zelf kunnen beslissen."

Hij moet jou wel betalen natuurlijk.

"Dat snap ik wel. Zoals ik zei, het was moeilijk voor iedereen die moest bijtekenen. Maar de beslissing om te stoppen pak ik alleen. Dat hoeft niemand voor mij te doen."

Nu zegt hij dat je volgend jaar nog coureur bent.

"Patrick zegt zoveel."

Tom Boonen gaat, in gesprek met Chef Wielrennen Marc Ghyselinck, geen thema uit de weg: zijn motivatie, zijn drang om steeds terug te keren en concullega's als Kristoff, Degenkolb en Sagan; álles komt aan bod op HLN SPORT PLUS, nu één maand gratis en geen betaalgegevens nodig!

TDW
TDW
TDW
TDW