Ga naar de mobiele website
^ Top

Tom Boonen: "Spurt was niet echt mijn ding"

Boonen was vorige week nog de grote man in Qatar.
afp Boonen was vorige week nog de grote man in Qatar.
Tom Boonen sprintte vandaag nog eens mee om de zege in de derde rit van de Ronde van Oman. De ex-wereldkampioen finishte als zesde.

"Eerst dacht ik niet mee te spurten. De laatste vijf kilometer met een aantal rondepunten waren immers behoorlijk gevaarlijk. Maar omdat ik in de finale makkelijk kon meeschuiven in de spits, besliste ik toch voor winst te gaan", legde Boonen na de finish uit. "Het was niet makkelijk om een treintje te vormen. We zaten allemaal op een 'bolletje' en ik zat in het wiel van Cavendish. Ik ben tijdig vertrokken en dat was goed want al wie achter mij kwam, kwam te laat. Maar dichter dan de zesde plaats ben ik niet geraakt. Deze spurt was niet echt mijn ding. Maar als ik dertig meter vroeger was kunnen loskomen, had ik allicht wel gewonnen."
 
Greipel: "Kittel te sterk"
Net geen tweede ritzege voor Andre Greipel, want aan het einde van de derde rit strandde hij op een halve fietslengte van zijn landgenoot Marcel Kittel. "Ik kan niet anders dan toegeven dat Kittel vandaag te sterk was voor mij", aldus Greipel. "Het was geen gemakkelijke eindspurt. Ik zat in het wiel van Marcel Sieberg en Greg Henderson en we kwamen regelmatig in een gevaarlijke situatie. Het was bovendien bijzonder lastig met de wind op kop. Op 250 meter van de streep ben ik aan mijn spurt begonnen. Maar Kittel zat blijkbaar in mijn slipstream. Toen hij uit mijn wiel kwam en ik uit dat van Farrar moest komen, kon ik aan geen tweede spurt meer beginnen. Ik kwam een halve fiets tekort en dus heeft de sterkste gewonnen."

Te moeilijke klus
"De leiderstrui is een mooie compensatie maar ook niet meer dan dat. Met amper twee seconden voorsprong op Peter Sagan en aan de vooravond van twee ritten voor de klassementscoureurs wordt het een te moeilijke klus. Zelfs al heb ik niet te klagen over mijn conditie zoals ik in de rit van woensdag naar het stuwmeer bewezen heb. Zo'n klimmetjes kan ik wel aan zoals ik het al eens bewees met een ritzege in de Ronde van de Algarve. Woensdag kon ik mee tot op driehonderd meter van de finish en dat wijst erop dat mijn conditie meer dan goed is. Ik mag met vertrouwen naar de toekomst kijken."

Hulsmans: "Heb het geprobeerd"
Omdat er toch niet meer gewerkt moet worden voor Filippo Pozzato die herstelt van een sleutelbeenbreuk, kan iedereen zijn ding doen bij Farnese Vini-Selle Italia. Het is de nieuwe ploeg van Kevin Hulsmans die zich donderdag 140 km lang in de kijker reed onder de loden zon van Oman. "Tot op vier kilometer van de finish hebben we het kunnen houden", zuchtte onze landgenoot. "Het was een hele opdracht om de hele dag tegen de wind in te rijden met een peloton dat ons nooit voldoende vrijheid gaf. Maar ik heb het geprobeerd en ik heb me getoond en dat is het voornaamste. Ik zal wel klaar zijn om in het voorseizoen mijn werk op te knappen voor Pozzato." (belga/odbs)Meld een bug