Tom Boonen: "Sagan moet zijn mond houden, hij is zelf een sleper"

TDW
Onze analist Tom Boonen heeft gisteravond in Extra Time Koers uitgehaald naar Peter Sagan. De wereldkampioen klaagde na de Ronde van Vlaanderen over een gebrek aan samenwerking, waardoor Quick.Step alweer mocht zegevieren. "Ik vind dat hij niet moet zagen, hij is diegene die altijd zit te slepen", is Boonen recht voor de raap. 

“Quick.Step profiteert van het tactisch steekspel. De andere ploegen werken niet genoeg samen om het hen moeilijk te maken. Het is heel lastig koersen in mijn positie in de groep. En als dan de andere renners niet ontwaken..." De kritiek van Peter Sagan na de Ronde aan het adres van de andere wielerformaties was niet min. Een reactie die Tom Boonen in Extra Time Koers weinig apprecieert. 

"Ik vind niet dat hij moet zagen over een gebrek aan samenwerking. Hij is diegene die altijd zit te slepen", is Boonen rechtuit. "Sagan kijkt steeds de kat uit de boom, komt dan één keer naar voren en zwaait dan wat met zijn handje. Hij moet zijn mond houden. Pas op, ik kom goed met hem overeen en is een enorme goeie renner. Maar hij moet zo een zaken niet zeggen als hij zelf de kantjes eraf rijdt. Hij doet niets verkeerd door te profiteren van andere ploegen, maar dan moet hij achteraf niet memmen: 'ze draaien niet rond met mij'."

Peter Sagan in de Ronde.
BELGA Peter Sagan in de Ronde.127 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Nols

  Sagan moet maar wat minder willen verdienen dan kunnen ze in de ploeg een paar deftige helpers betalen.

 • dretie munkies

  Boonen begin bij jezelf : hoe ben jij wereldkampioen geworden ? Juist door 100 % te profiteren van het werk van anderen. Dus zwijg maar best !

 • Guy Bevers

  Je zou voor minder een sleper worden ; telkens Sagan de ontsnapping in gang zette wou er niemand nog meewerken !

 • Sadrien Moerman

  Een goeie Sagan in topvorm zou Terpstra niet laten rijden, hij is nu goed maar niet top.

 • Herman Schryvers

  Wat verteld dien Boonen nu weer . Betaal eerst je belastingen in Belgie en dan mag je spreken .

Video