Tom Boonen: “Of ik een terugslag van Remco Evenepoel vrees? Ik ben er zéker van”

Florian Van Eenoo photonews
Remco Evenepoel debuteerde vorige week in de Ronde van San Juan bij de profs. Onze 19-jarige landgenoot won er meteen het jongerenklassement, mede dankzij zijn knappe derde plek in de individuele tijdrit. “Hij is de allerbeste die ik ooit gezien heb bij de jeugd, maar geef hem tijd”, vertelt Tom Boonen in een gesprek met de Humo.

“Toen ik op mijn 19de debuteerde bij de profs, kraaide daar geen haan naar. De intimi kenden mij, maar de buitenwereld? Het zal de tijdgeest zijn, zeker?”, aldus Boonen. “Maar al die aandacht is niet gezond. Of ik een terugslag van Remco vrees? Ik ben er zéker van. Dat manneke is 19: als het wat minder gaat, zal dat hard aankomen. Al twijfel ik geen seconde aan zijn kwaliteiten.”

“Voor de klassiekers verwacht ik dan meer van Jasper Philipsen. Iemand die in zijn debuutjaar een wedstrijd op hoog niveau in Australië wint (Philipsen pakte in de vijfde etappe van de Tour Down Under zijn eerste WorldTour-zege, nadat Caleb Ewan gediskwalificeerd werd, red.). Sterk! Dat gaat nu wat verloren in de hype rond Remco.”

“Geen fan van ‘Tommeke, Tommeke, Tommeke, wat doe je nu?’”

Maandag wordt op Canvas de Belga Sport over het WK in Madrid uitgezonden. In de Spaanse hoofdstad veroverde Boonen in 2005 zijn eerste en enige wereldtitel. En aan dat WK danken we de gedenkwaardige oneliner van Michel Wuyts: “Tommeke, Tommeke, Tommeke, wat doe je nu?”

“Die is wel goed blijven plakken, hè?”, lacht Boonen. “Ik ben er geen fan van. ‘Tommeke’ hoor ik sowieso niet graag, ik meet 1 meter 94. Maar het is wat het is. Ik heb me erbij neergelegd dat ik er nooit meer vanaf raak. En die Belga Sport is maandag? Oei, dan zit ik in Brazilië. Nu, ik heb het méégemaakt, da’s het belangrijkste.

AP26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Als ze hem daar zo gaan gebruiken als in de San Juan ronde zich alsmaar moeten uitsloven voor die Fransman zal hij zeer snel aan het einde van zijn Latijn zijn, niet vergeten hij is nog maar 19 jaar. Hij moest toch bij Lefevre zijn.

 • Bernd Vaes

  Tom Boonen is geen goede raadgever voor Remco. Boonen is zoals voor hem Johan Museeuw, Freddy Maertens, Walter Godefroot, slechts een klassiekerrenner en een ritwinnaar in rondes. Echt wielrenners die grote kampioenen zijn, zijn deze, die de grote Rondes op hun naam schrijven. En dat is precies, wat Remco wil. Daartoe heeft hij raad nodig van precies echte ronderenners.

 • Philomena Vanderweyen

  Tom heeft gelijk,het lijkt wel of we nog maar één renner hebben in het peloton,geef die jongen de tijd om met deze hype te leren omgaan,gelukkig is er meneer Lefevere nog om hem met zijn beide benen op de grond te houden.

 • bernard deplacie

  Mag Boonen hier gewoon z'n mening niet zeggen ? Wat is er daar mis mee.... Komen we een samenleving van mensen die het licht in iemand anders ogen niet gunnen? Boonen heeft in z'n koersen gezorgd voor ongelooflijke momenten wat voor hem Museeuw gedaan heeft.

 • Nico Lietaert

  Freddy, hij weet alles van een terugslag. De zijne kwam er toen hij zijn pullekes niet meer kon nemen. Nog jaren geld verdiend zonder ook maar iets te winnen van betekenis. In lucht verkopen was hij dan wel goed, dat moet ik toegeven.