Exclusief voor abonnees

Tom Boonen leidt supertalent Remco Evenepoel symbolisch het profpeloton binnen: “Ge gaat verschieten”

Hij kon zijn zoon zijn. Dus liet viervoudig Kristallen Fiets-­laureaat Tom Boonen (38) supertalent en ‘Jongere van het Jaar’ (ja, toch?) Remco Evenepoel (18) eerst rustig trainen. «Ik zorg nogal voor u, hé kleine.» Waarop de kleine de grote op de koffie vroeg in Le Pain Quotidien in Wemmel. Voor een dubbel­interview, waarin de naam Mer… — oeps — niet één keer viel.

Hebben jullie elkaar al eens eerder ontmoet?

Boonen: «Twee keer. Eén keer nuchter en één keer zat.» (lacht)

Evenepoel: «Gij toch. Het licht ­bijkans uit.»

Boonen: «Bij 95% van de aanwezigen toen, op het zilveren ­sponsorjubileum van Latexco. ‘Fiesjeuh!’ Ons eerste gesprek dateert van eind juni, tijdens een fietstocht in de rand van de ­Internationale Wielertrofee in Oetingen, georganiseerd door een maat van mij, een Volvo-concessiehouder.»

Evenepoel: «Het klikte meteen. Alsof we elkaar al tien jaar ­kenden. Ik heb met Toms neefje, Davide Bomboi, bij de junioren gekoerst. Dat was de ideale ijsbreker.»

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Peeters

  Als je jong bent kan er veel gebeuren eer je aan de top bent en dat zal Tom zeker niet alleen beslissen.

 • dretie munkies

  Boonen is inderdaad zowat de Gert Verhulst van de sport : alles maar dan ook alles is goed om in de media te komen ! En die trappen daar nog in ook !

 • Lilly Daems

  Tommeken gaat die jngen leren vallen zoals hij altijd gedaan heeft . Tom , wat kan jij hem leren ? Je kan zelf niks jongen !

 • Ronny Popelier

  Voor Remco E, is Tom ism Deceuninck Quick-Step de ideale combinatie. De ploeg en Tom kennen het vak en ervaring zat. Ook Tom is aan heel jonge leeftijd gelijdelijk kunnen groeien in het peloton olv Patrick Lefevre. En ook dit zal Remco ook met succes kunnen bekronen, zie palmares van Tom Boonen. En wat betreft Loto denk niet dat hij daar wakker van lag, en zeker geen profiteur nog van Loto noch van Remco E. Tom heeft meer classe dan dit. Veel succes Tom , Remco en Deceuninck Quick-Step.

 • Bernd Vaes

  Remco bij Boonen? Dat is net hetzelfde als een diepgelovig katholiek die bij de duivel ten rade gaat.