Ga naar de mobiele website
^ Top

Titelverdediger Quick-Step Floors trekt met drie Belgen naar ploegentijdrit

Twitter Quick-Step Cycling
Titelverdediger Quick-Step Floors brengt met Philippe Gilbert, Yves Lampaert en Julien Vermote drie Belgen in stelling voor het WK ploegentijdrit, dat zondag 17 september in het Noorse Bergen wordt gereden.

Het team wordt vervolledigd met de Nieuw-Zeelander Jack Bauer, de Luxemburger Bob Jungels en de Nederlander Niki Terpstra. In vergelijking met het winnende zestal van 2016 verdwijnen de Duitsers Marcel Kittel en Tony Martin, en komen Gilbert en Bauer in de plaats. Laurens De Plus is reserve.

"We hebben een heel sterk en goed voorbereid team, opgebouwd rond ervaren renners en voormalige kampioenen in de discipline. Dus er is veel vertrouwen dat we een goed resultaat zullen halen", zegt ploegleider Tom Steels dinsdag. "We hebben hier hard voor getraind. De afgelopen weken hebben we vaak het parcours in Bergen gesimuleerd en ik merkte dat de jongens er klaar voor zijn."

Het parcours in Noorwegen is 42,5 km lang. "Het gaat op en neer, een rollercoaster waarop je geen fouten kan maken", aldus Steels. "Er is geen meter vlak. Het verschil met vorig jaar in Qatar is groot. Het weer kan bepalend worden want door de regen kunnen de snelle afdalingen omgetoverd worden tot een schaatsbaan. Ook de 400 meter kasseien niet ver van de finish kunnen een impact hebben. De kracht en de samenhang in het team zullen bepalend worden."

Quick-Step won het WK ploegentijdrit al drie keer, bij de eerste editie in 2012 (Valkenburg), in 2013 (Firenze) en in 2016 (Doha). Het Belgische team won ook al zilver (in 2015 in Richmond) en brons (in 2014 in Ponferrada).

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug