Timothy Dupont sprint naar zege in GP Jef Scherens

photo_news
Timothy Dupont heeft de Grote Prijs Jef Scherens in Leuven gewonnen. De renner van Veranda's Willems-Crelan versloeg Kenny Dehaes in een massasprint. Lotto Soudal-renner Sean De Bie ging er op twee kilometer van de streep alleen vandoor, maar werd in de laatste honderd meter opnieuw opgepeuzeld. Voor de zegekoning van vorig jaar was het zijn eerste overwinning van het seizoen.

In de eerste van dertien ronden wist een kopgroep van zes renners zich af te zonderen. Dries De Bondt, Rob Ruijgh, Timothy Stevens, Robbie Van Bakel, Patrick Clausen en Gustav Hoog kozen voor het hazenpad, terwijl het peloton in de achtergrond controleerde. Timo Roosen en Szymon Rekita probeerden vervolgens de sprong naar de zes leiders te maken, maar het duo kwam echter nooit aansluiten.

Nadien wisten Tim Wellens, Wout van Aert, Lars Boom, Laurens De Plus, Stijn Devolder en Victor Campenaerts wel het bruggetje te maken. De nieuwe kopgroep van twaalf renners was echter - door het hoge tempo van het peloton - geen lang leven beschoren. Op meer dan 20 kilometer van de aankomst ontstond er een hergroepering.

In de slotfase probeerden negen renners het peloton te verrassen met een stevig slotoffensief. Andermaal Lars Boom en Wout van Aert aan het front, terwijl de grote meute op een dikke tien seconden volgde. Op twee kilometer van de streep ging Sean De Bie er alleen vandoor. De Lotto Soudal-renner leek het in eerste instantie te gaan halen, maar werd in de laatste honderd meter voorbijgesneld door het razende peloton. Uiteindelijk sprintte Timothy Dupont naar een deugddoende zege. Kenny Dehaes moest vrede nemen met de tweede plek.

Dupont: "Schud hier een hele hoop frustraties van mij af"

De eerste zege in 2017 voor Timothy Dupont is binnen. Op de Bondgenotenlaan van Leuven nam de West-Vlaming op het einde van de GP Jef Scherens in een massasprint de maat van iedereen. Een deugddoende overwinning voor de zegekoning van vorig jaar.

"Ik schud hier in Leuven een hele hoop frustraties van mij af. Het voorseizoen is door allerlei problemen in duigen gevallen. Als je dan een lastige koers, die deze GP Scherens toch wel is, kan winnen is dat super", stelde de renner van Veranda's Willems-Crelan. "Ik heb nu nog het najaar om me te tonen. Hopelijk is met deze overwinning de trend gezet. Vorig jaar won ik omzeggens bijna elke week. Het leek allemaal zo gemakkelijk te gaan. Wel, ik heb dit jaar gezien dat winnen helemaal zo gemakkelijk niet is".

Tijdens de BinckBank Tour eerder deze maand werd Dupont door de ploegleiding nog naar huis gestuurd na een dispuut met ploegleider Michiel Elijzen.

"Grote problemen waren er niet", legt hij uit. "Ik had met Michiel Elijzen een woordenconflict. Dat was het. Maar we zijn grote mensen en alles is al lang uitgepraat. Michiel heeft misschien wel de juiste keuze gemaakt door me naar huis te sturen. Vandaag kan ik antwoorden met de pedalen en toon hiermee aan de ploeg dat ik het nog kan. Ik kan redelijk goed relativeren en voor mij is die zaak helemaal afgesloten. In Veenendaal was ik ook al goed maar deze overwinning doet enorm veel deugd. Kenny Dehaes ging de sprint van heel ver aan omdat Sean De Bie nog voor het peloton uitreed. Ik nestelde me in het wiel van Dehaes en kon er op het gepaste moment uitkomen. Nummer één is binnen", straalde Dupont. 

rv

Dehaes: "Moest de sprint veel te vroeg inzetten"

Sean De Bie ontregelde de sprint voor Kenny Dehaes in de GP Jef Scherens. Omdat De Bie een uitval in volle finale had ingezet, moest Dehaes van ver de spurt aangaan. Van veel te ver want de renner van Wanty-Groupe Gobert werd in de slotmeters nog geremonteerd door Timothy Dupont (Veranda's Willems-Crelan). "Ik moest de sprint veel te vroeg inzetten. Dat heeft me de zege gekost", legde Dehaes uit. "Toen Sean De Bie aanging, viel in het peloton even de snelheid weg. En dus moest ik in de laatste rechte lijn van veel te ver aangaan. Ik kwam eigenlijk een mannetje tekort voor mij om de spurt in te zetten. Jammer. Ik viel compleet stil de laatste 25 meter. Timothy Dupont had het goede wiel te pakken, namelijk het mijne." 

belga

Uitslag

1. Timothy Dupont (Veranda's Willems-Crelan) 185,7 km in 4u20:37 (gem 42,752 km/u)

2. Kenny Dehaes

3. Justin Jules (Fra)

4. August Jensen (Noo)
5. Joeri Stallaert
6. Erwann Corbel (Fra)
7. Braam Merlier
8. Alexander Krieger (Dui)
9. Tim Wellens
10. Davide Martinelli (Ita)




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.