Exclusief voor abonnees

Tim Wellens streng voor zichzelf: “Ik ben wat blijven hangen dit jaar”

Tim Wellens.
AFP Tim Wellens.
Benoot had speciaal een hoogtestage ingelast, Teuns ­hoopte opnieuw het podium te halen en Gilbert droomde van een superdag, maar het werd niks voor de Belgen in ­Lombardije. De enige die zich toonde, was Tim Wellens (28).

Tim Wellens noemde het de stijl van de ploeg: vroeg anticiperen en proberen om zo een mooi resultaat te rijden. Maar het zit vooral in zijn eigen DNA: durven aanvallen en zien wat dat oplevert. Liever proberen winnen om desnoods met lege handen achter te blijven dan niks doen en een beetje bang naar een top tien fietsen. Wellens volgde zaterdag dus zijn hart. “Maar achteraf gezien was dat niet de juiste keuze”, stelde hij vast. “Het was wellicht beter geweest om toch te wachten en te zien waar ik was uitgekomen.”

Tim Wellens.
BELGA Tim Wellens.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Dit jaar was niet blijven hangen, maar een beetje minder dan normaal. Maar dat ligt vooral aan het feit dat hij in begin februari al in een bloedvorm zat en onbeduidende etappes won in voorbereidingskoersen. Dat wreekt zich en een terugval in de klassiekers was een feit. Nadien toch proberen dat vormpei lweer te halen maar als je blijft pushen, dan krijg je daar het omgekeerde effect van en dat was anno 2019 het geval. 1 probleem : Hijzelf ziet de oorzaak echt niet in, ontkent dat zelfs wat..

 • Pieter Martens

  Een goeie gazettecoureur daar is niks van te zeggen.

 • FREDDY RAES

  Inderdaad Luc, tegenwoordig is zich eens tonen blijkbaar al genoeg om tot onze toppers te worden gerekend. Wellens is trouwens niet de enige die ter plaatse blijft trappelen of achteruit gaat.

 • Patrick Wallaert

  Eerlijke en juiste reactie . Mooi van hem dat hij dat zelf toegeeft . Ik denk echter dat het meer wat achteruit gegaan ipv te blijven hangen .

 • Jacques Hillaert

  Just goede zelf analyse