Tim Wellens primus op de Citadel van Namen, hij is meteen ook leider in Ronde van Wallonië

BELGA

Tim Wellens heeft Lotto-Soudal vandaag de zege bezorgd. In de tweede etappe van de Ronde van Wallonië was onze 27-jarige landgenoot de snelste van een vooruitgeschoven groep. Wellens trok er in de slotfase, waarin de renners de Citadel van Namen beklommen, op uit met enkele medevluchters om het dan na 167 kilometer af te maken. Hij is meteen ook leider in de Belgische rittenkoers. Quick.Step-renner Pieter Serry eindigde vandaag tweede voor Quentin Pacher (Vital Concept). 

Wellens: "Wist waar ik moest gaan"

"Ik wist al voor de Ronde van Wallonië dat ik goed was, maar je moet het gevoel van de trainingen altijd nog bevestigd zien in de wedstrijd", reageerde Wellens. "In de eerste rit waren de benen al goed, maar vandaag (zondag) was het nog beter. Bij de eerste passage aan de finish had ik goed opgelet, en ik wist waar ik mijn sprint moest aangaan. Het plan was om al voor de Citadel van Namen solo te gaan, maar dat lukte niet. Ik ben hoe dan ook blij dat ik gewonnen heb."

Wellens beseft dat hij de eindzege nog lang niet op zak heeft. "Ik heb de gele trui, maar het is nog niet gespeeld. De etappe van maandag wordt erg zwaar, en de renners van Quick-Step zullen het gevaarlijkst zijn in de finale. Mijn ploegmaat Maxime Monfort kent de aankomst van maandag goed, en heeft me verteld dat het afzien wordt". De finish ligt maandag in La Roche-en-Ardenne. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan janssens

  niet moeilijk, de echte toppers zaten in de Tour.

 • vanrobaeys franky

  als ze naar de tour gaan en presteren niet zeg je wat doen ze daar ,als ze niet gaan is het ook niet goed ROBERT DELRUE heb eens gekeken in de uitslagen van de tour vele malen uw naam zien staan proficiat

 • mike milan

  Proficiat Tom, je moet doen waar je goed in bent.

 • Ray Clincke

  Jammer dat Pieter Serry niet eens wint... mocht net niet mee naar Tour (ipv Tim Declercq...). Superknecht. 4e ip BK...

 • Robert Delrue

  Het is daar niet dat hij moet bevestigen maar in de ronde van Frankrijk dan pas ben je een RENNER met body