Tim Merlier: bijna werkloos, maar nu als tricolore held gevierd in het café van zijn moeder Heidi

Ronny De Coster

“Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit ziet, eerst wil ik van deze trui genieten.” Aldus Tim Merlier (26) gisteren nadat hij een massaspurt op het Belgisch Kampioenschap aan de Gentse Watersportbaan gewonnen had. Genieten dééd de snelle crosser: ‘s avonds zakte hij af naar Brasserie Sint-Arnolduspleintje in Wortegem-Petegem. Daar is zijn moeder Heidi de zaakvoerster. Ongeveer 200 fans tekenden present. En een toekomst, die heeft Merlier nu ook, nadat hij deze zomer nog een werkloze coureur dreigde te worden. Tot hij twee weken geleden opgepikt werd door Corendon-Circus, de ploeg van Mathieu van der Poel die nog maar een half jaar de status van Procontinentaal heeft, maar nu al verschillende WorldTour-ploegen jaloers maakt.

Ronny De Coster6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Demets

  En dan willen ze ook nog niet starten in Cat 1.1 wedstrijden zoals oa Halle Ingooigem En dwars door het Hageland , spijtig voor het vele werk van deze organisatoren

 • Gianni De feijter

  Ronny de beste en meschien wel de slimste gisteren kwam als eerste over de meet waar de prijzen worden verdeeld

 • patrick morel

  Misschien moeten de broers Roodhooft de Lottoploeg overnemen. Ik heb niet gekeken en zo te horen niets gemist maar deze jongen verdient het. Dat veldrijders die "echte" beroepsrenners nu en dan klop geven zegt veel over die veldrijders of over die beroepsrenners.

 • Germain Van Deursen

  Proficiat Tim !

 • Pieter Verhulst

  LoL. 2 weken in dienst en Belgisch kampioen op de weg. Klassieke wegwielrenners stilaan gedegradeerd door wat zij zagen als wat gastjes die niet langer dan een uur konden rijden in de modder.