Tiesj Benoot wil jongerentrui verdedigen

TDW
Tiesj Benoot sprintte naar een vierde plaats in de openingsetappe van de Dauphiné en houdt er ook de witte jongerentrui over. "Het plan was om vandaag te gaan voor de zege met Tony Gallopin, Pim Ligthart, Kris Boeckmans of met mij", legt de youngster van Lotto-Soudal. "Ik ben blij met mijn vierde plaats en de jongerentrui, die ik zeker zal verdedigen tot de ploegentijdrit."

"Bij de laatste beklimming van de Côte du Villard waren Kris en Pim er niet meer bij. Ik overlegde even met Tony en vertelde hem dat ik graag wou sprinten. Ik nam het wiel van Modolo (die de sprint om plek twee won, red), maar realiseerde me pas in de laatste 500 meter dat Kennaugh nog voorop zat. Toch besloot ik nog te sprinten voor een ereplaats. Ik ben blij met dit resultaat. Ik hou van zo'n ritten waar de herhaling van hetzelfde klimmetje in elke ronde iedereen vermoeit, maar voor mij mag het hier gerust nog wat afkoelen. Het is te warm, ik hou meer van regen en wind, ik ben dan ook een Flandrien", sprak hij met de glimlach. "Ik ben blij dat ik deze witte trui mag dragen en ga die zeker verdedigen tot de ploegentijdrit."

Wynants in vroege vlucht
Maarten Wynants (LottoNL-Jumbo) was één van de vier vroege vluchters die lange tijd voorop reed. "Het was een zwaar parcours en lastig om vooruit te blijven", zei hij na afloop. "Ik had het wel al in mijn hoofd zitten om er vandaag voor te gaan. In de eerste rit van een etappekoers wordt er vaak wat afwachtend gereden en is het niet moeilijk om in de kopgroep te komen. Vandaag was dat anders. Er waren veel ploegen die voor de dagzege wilden gaan."

Wynants moest samen met Guillemois als eerste vooraan lossen. "We hebben even een voorsprong van 7,5 minuut gehad, maar daarna ging het snel", zegt hij. "Ik heb daardoor ook niet alles gegeven op de laatste klim. Ik heb bidons gehaald om aan de jongens die nog in het peloton zaten te geven en me verder gericht op morgen."

Benoot spurtte naar de vierde plaats.
PHOTO_NEWS Benoot spurtte naar de vierde plaats.
TDW
TDW