Tiesj Benoot sneller dan Froome: "Hardste dag uit carrière"

PHOTO_NEWS
Tiesj Benoot werd met een achtste plaats eerste Belg in de zesde etappe in het Critérium du Dauphiné. Hij eindigde in de zware bergetappe zelfs voor Chris Froome en enkele andere tenoren.

"Dit was zonder twijfel de hardste dag uit mijn carrière", reageerde de 21-jarige Oost-Vlaming. "Donderdag heb ik bewust niet aangedrongen, ook omdat ik wist dat het regenweer van vandaag mij beter zou liggen dan de warmte van gisteren. Maar deze rit had ik aangekruist, eventueel om mee te gaan in de ontsnapping en te zien hoe ver ik zou komen."

Dat bleek uiteindelijk behoorlijk ver. "Ik maakte eerst deel uit van de groep van 50 renners achter de vijf leiders met Tony Gallopin. Toen die door het tempo van Sky versnipperde, kon ik aanklampen. In de slotfase reageerde ik op een uitval van Daniel Martin en John Gadret. Gezien ik geen rol speel in het klassement, laten ze mij natuurlijk gemakkelijker rijden dan een favoriet. Het klopt dat ik goed mijn streng kon trekken in een rit door het stevige middengebergte, maar daarom ben ik nog geen ronderenner."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
TDW
TDW