Tiernan-Locke (Team Sky) twee jaar geschorst

Tiernan-Locke (r) wordt twee jaar aan de kant gezet
PHOTO_NEWS Tiernan-Locke (r) wordt twee jaar aan de kant gezet
Jonathan Tiernan-Locke heeft een schorsing voor twee jaar gekregen. Dat is het gevolg van onregelmatigheden die werden gedetecteerd in het bloedpaspoort van de Britse wielrenner van Team Sky. De Britse formatie heeft de renner meteen ontslagen.

De onregelmatigheden van Tiernan-Locke in zijn bloedpaspoort dateren al van 2012, toen hij fietste voor Endura Racing. In datzelfde jaar won de Britse wielrenner onder meer de Ronde van de Middellandse Zee, de Ronde van Haut-Var en de Ronde van Groot-Brittanië. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt en Tiernan-Locke maakte in 2013 de overstap naar het grote Team Sky.

De renner zette vorig jaar zichzelf op non-actief nadat de UCI hem uitleg had gevraagd over zijn verdachte bloedwaarden. Vandaag deelde diezelfde UCI mee dat de Brit wordt geschorst tot 31 december 2015.

De ploeg van Tiernan-Locke, Team Sky, heeft intussen ook al actie ondernomen. In een statement op de eigen website laat de Britse formatie weten dat het contract van Tiernan-Locke wordt ontbonden. "Dit team traint, fietst en wint op een cleane manier", luidt het bij Team Sky.