Exclusief voor abonnees

Tien jaar na dopingdegout ontwaakt Deutschland Tour uit diepe slaap

André Greipel.
Getty Images André Greipel.
'Ein Neubeginn'. Een nieuwe start. De herrezen Ronde van Duitsland wacht een gigantische uitdaging: zijn volk opnieuw verzoenen met de koers. Een sport die het tien jaar geleden heeft uitgespuwd na de talrijke dopingschandalen.

18 juli 2007. In de Tour de France lekt het nieuws dat Patrik Sinkewitz bij een controle buiten competitie positief testte op testosteron. Voor de Duitse televisiezenders ARD en ZDF is de maat vol. Alle dopingschandalen spuugzat, leggen ze de live-verslaggeving stil en pakken ze hun koffers. Een jaar eerder had Operaçion Puerto, de Spaanse bloeddopingzaak rond dokter Fuentes, al de kop van troetelkind Ullrich gekost. Met 'der Jan' vielen ook de andere dominostenen: Dietz, Henn, Bölts, Aldag, Zabel.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric maier

    Duitse media en wielrenner, dat is een zinloze combinatie. De Duitsers hebben in het algemeen geen interesse, dus weinig kijkers. We hebben ze niet gemist. de wielerwereld lachte zich een breuk toen ze zeiden de uitzendingen te stoppen.