Thomas De Gendt flikt het weer: onze marathonman kroont zich tot bergkoning Down Under

Photo News
Het is dan toch gelukt. Thomas De Gendt heeft de bergprijs gewonnen in de Tour Down Under. In de slotrit kwam hij nog over Richie Porte, met wie hij zondagmiddag op gelijke punten stond.

Thomas De Gendt begon de dag met een traditionele ontsnapping. "Heel intelligent hebben we het niet gespeeld. We wisten op voorhand dat die eerste acht ronden een maat voor niets zouden worden. Bora wilde seconden pakken in de tussensprint, om op die manier Jay McCarthy op het podium te krijgen. Maar je kunt het risico om niet mee te gaan in de ontsnapping, niet nemen."

Vertrouwen
De Gendt en Brambila werden teruggepakt, en meteen was er een nieuwe vlucht. "Sean De Bie zat erbij, Sander Armée reed het gat voor mij dicht, en Adam Hansen heeft de sprint aangetrokken. Als een van de mannen van de sprinttrein van André Greipel dat doet, dan wil dat zeggen dat het vertrouwen er is."

Photo News

Mooi voor sponsors
Dat hij niet echt naar de Tour Down Under was gekomen om bergkoning te worden, zegt De Gendt. "In het begin van de week was dat niet het doel. Maar gaandeweg is dat veranderd. Het is altijd schoon voor de sponsors, dat hun naam er goed op staat. Ik heb er hard voor gereden. Ik ben blij dat het is gelukt."

Bekomen van jetlag
Volgende week rijdt hij de Cadel Evans Great Ocean Race in Melbourne, en dan terug naar huis. "Ik zal toch een week nodig hebben om van de jetlag te bekomen. Dan ga ik twee en een halve week trainen in Spanje. Parijs-Nice is het volgende doel. Daar probeer ik een rit te winnen. Elk jaar zit ik er wel dicht bij, dicht bij de bergtrui zelfs. Tim Wellens, Tony Gallopin en André Greipel gaan ook mee. Tim rijdt voor het klassement en André gaat sprinten. We zien wel wat er voor mij in zit."

Photo News
Photo News
Photo News