Ga naar de mobiele website
^ Top

Thibaut Pinot (ritzege) en Geraint Thomas (eindzege) tonen in Tour of the Alps dat ze klaar zijn voor Giro

Photo News
De Fransman Thibaut Pinot heeft vandaag de vijfde en laatste etappe gewonnen in de Italiaanse Tour of The Alps, vroeger bekend onder de naam Ronde van Trentino. De 26-jarige berggeit van FDJ haalde het in een sprint van een omvangrijke kopgroep voor de Amerikaan Brent Bookwalter (BMC) en de Brit Geraint Thomas (Sky). Laatstgenoemde zag zijn leiderstrui niet meer in gevaar komen en steekt de eindzege op zak. Pinot en Thomas lijken alvast helemaal klaar voor de nakende Giro.

Heel wat renners namen de start niet meer in de slotetappe. Onder hen Davide Formolo en Damiano Caruso, die nochtans in de top tien van het klassement stonden. De reden is vrij logisch, zij starten zondag in Luik-Bastenaken-Luik. Na enkele schampere aanvalspogingen kwam de vroege vlucht na 30 kilometer op naam van Ben Gastauer, Joey Rosskopf, Nicola Bagioli, Daniel Martinez, Francisco Manuel Bongiorno en Paolo Toto. Wat later kregen ze ook nog het gezelschap van Sergei
Chernetckii, Steve Morabito en Francesco Gavazzi. 4'30" reden ze bij elkaar, maar het waren vogels voor de kat, want enkele favorieten besloten om de leiderstrui van Thomas al op 50 kilometer van het eind, op de flanken van de Monte Bondone, aan te vallen. Michele Scarponi kreeg het gezelschap van Pinot, de tweede in de stand. Thomas zag het gevaar en sloot aan. Het regende aanvallen, Rohan Dennis was een opvallende afwezige, maar hij zou alsnog terugkeren.

Egan Bernal reed lange tijd alleen in het slot. Hij zou een klein groepje, aangevoerd door Mikel Landa voor zijn kopman Thomas, nog zien terugkeren. Rodolfo Torres opende de debatten aan de voet van de slotklim, maar de Colombiaan had niet genoeg power in de benen om voorop te blijven. Een kilometer voor de top waagde Scarponi nog eens zijn kans, hij werd gecounterd door Pozzovivo, die Thomas en Pinot met zich mee kreeg. Het trio zag Scarponi en enkele anderen terugkeren in de afdaling. Met een kleine groep ging het richting finish en daar toonde Pinot zich de snelste.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug