Thibau Nys scoort 4 op 4 en is nu al zeker van eindzege in Wereldbeker

Photo News

Thibau Nys (17) heeft zich bij de junioren gekroond tot eindwinnaar in de Wereldbeker veldrijden. De zoon van tweevoudig wereldkampioen Sven Nys won na Bern, Tabor en Koksijde ook de cross in Namen en is in de stand met nog drie manches te gaan al niet meer in te halen. Nys heeft met 240 stuks het maximaal van de punten. Dat zijn er 92 meer dan de Zwitser Dario Lillo - die op driekwart minuut vandaag tweede werd - en 100 meer dan Lennert Belmans - vandaag vierde. 12 zeges in 15 wedstrijden, Europees kampioen en nu ook de eindwinnaar van de Wereldbeker. De jongen wordt man. 

Lees HIER zijn interview vanuit onze weekendkrant! 

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wout vanstrealen

  Alex bugmenot denk dat er schrapresultaten bijkomen, en hij dus aan het maximum zit, en dan niet meer bij te halen is al wint de volgende de resterende crossen van de wereldbeker.

 • Alex bugmenot

  Goed gedaan, maar ik begrijp niet goed hoe het systeem werkt. Er zijn schijnbaar 60 punten per manche te verdienen. Met nog drie manches te gaan zijn er dus nog 180 punten te verdienen, en hij heeft een voorsprong van maar 90.

 • erwin cools

  Dan gaat er terug veel volk na cross als hij bij de grote crosst.

 • patrick isenborghs

  Top ! de beste bij de juniors

 • Myriam spors

  Straffe kerel , hij doet het beter dan zijne pa bij de jeugd. Hopelijk kan hij deze trend doorzetten in de toekomst .