Terpstra pakt in flashinterview uit met nummer Raymond van het Groenewoud: "Liefde voor de koers"

BELGA
Niki Terpstra heeft het wederom geflikt. Na de E3 Harelbeke rondde de Nederlander ook in de Ronde van Vlaanderen een knappe solo af. "Ik kan niet beschrijven hoe gelukkig ik ben", klonk het bij Terpstra.

"Dit is ongelooflijk. Dit is zo gaaf", aldus Terpstra in het flashinterview. "Ik heb altijd gedroomd van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dat ik nu beide heb gewonnen, is een droom die uitkomt."

De Nederlander pakte tevens wederom uit met een liedje. Dit keer was 'Liefde voor Muziek' van Raymond van het Groenewoud aan de beurt. "Ik bouwde op. Ik bouwde op. Ik bouwde op. Oh het bloed spatte in mijn kop. Het was een liefde voor. Het was een liefde voor. Het was een liefde voor. Oh, de liefde voor de koers." Geweldig.

Photo News

Ook na afloop van de E3 begon Terpstra prompt te zingen tijdens het flashinterview: “Gaan met die banaan”, klonk het toen. Na zijn zege in Dwars door Vlaanderen van 2014 was het ook van dat. “Al doen mijn benen pijn, ik moet de snelste zijn. Ze halen nooit meer in. Ik dacht: verdomd ik win."

Terug naar vandaag. Niki Terpstra reed weg van de groep der favorieten vóór de Oude Kwaremont, maar had het in eerste instantie moeilijk om bij Pedersen, Van Baarle en Langeveld te komen. “Die mannen draaiden goed rond. Dat was een rotstuk en ik stond er alleen voor”, vertelde Terpstra. “Op de Oude Kwaremont kwam ik aansluiten en toen wist ik dat ik erover moest.”

Photo News
Photo News
AP
BELGA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Popelier

  Heel sterke prestatie van QUICKSTEP renner Niki Terpstra, oververdienfe winnaar. En niet zeveren de zogezegde vedetten kwamen zelfs geen seconde dichter op de jonge Pedersen, ze konden niet beter, heel eenvoudig. ze hangden tussen hun kader. Chapeau QUICKSTEP, opnieuw 2 en 3. En een prachtige tweede Pedersen.

 • Frederic De Groote

  Ik gun hem de koers maar die citaten uit liedjes vind ik echt onnozel.

 • jean paul heyvaert

  De beste in koers. Van (heel) verre !

 • Dirk Van Den Bossche

  Niet echt mijn renner, maar de sterkste en toch fantastisch hoe hij vlaanderens mooiste eert met een eigen versie van Liefde voor muziek. Ik denk moest doe ook Roubaix winnen dat hij een Frans chanson uit zijn mouw tovert

 • fran?ois leemans

  Proficiat Nikki en voor het blok van de Quick stepploeg.