Team Sky valt mogelijk in Chinese handen: “Als de kans zich voordoet, gaan we het serieus bekijken”

EPA
Team Sky valt binnenkort mogelijk in Chinese handen. Tim Kay, CEO van Global Cycling Project, vertelt aan Cyclingnews dat hij interesse heeft om de Britse wielerploeg over te nemen.

Kay wil eerst en vooral zelf een WorldTour-team oprichten, dat in 2020 zou moeten debuteren op het hoogste niveau. Vijf jaar later moet een Chinees de Ronde van Frankrijk winnen. Dat is de droom. Maar Kay kan mogelijk sneller een Tourwinnaar afleveren - dan wel geen Chinese eindlaureaat.

De zakenman is namelijk bereid om Team Sky over te nemen. “Er is nog niet over gesproken, maar als de kans zich voordoet, ga ik die mogelijkheid serieus bekijken”, luidt het bij Cyclingnews. “We kunnen ons project -het eerste Chinese team met een WorldTour-licentie- ook realiseren door het huidige Sky-model over te nemen.”

AFP

Kay heeft tevens al banden met Team Sky. “Ik ben goed bevriend met Shane Sutton (jarenlang coach van Sky, red.). Daarnaast is teambaas Dave Brailsford als een idool voor mij. Ik weet wat ze gedaan hebben, en hoe ze dat flikten. Telkens op de juiste manier.”

Dat Team Sky niet goedkoop is, beseft Kay maar al te goed. “Zo’n deal wordt niet in één nacht geregeld. Ik ben al veertien à vijftien maanden bezig met mijn project. Dat duurt jaren. En dat geld wordt niet even met een simpele cheque betaald.” 

EPA
EPA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy van Puymbrouck

  Het zou mij niet verbazen, daar zijn ook niet vies van een beetje gefoefel.Ik heb liefst dat ze volledig uit de wielersport blijven,het is enkel door hun geld en macht dat ze nog niet aan de schandpaal genageld zijn!.

 • vanaeken jokke

  Zou het te warm worden onder Sky zijn voeten dat ze er van tussenuit knijpen.

 • Erwin Lauwens

  Binnen 2 jaar Froom positief op ginseng.

 • Steven Moreels

  team "SPY"

 • serge vansteenkiste

  Alé nog meer gefoefel.