Team Sky gaat in 2016 voor trilogie Giro, Tour en Vuelta

ANP
Team Sky won deze zomer voor de derde keer de Tour de France, voor de tweede keer al met Chris Froome. Grote baas Dave Brailsford wil komend jaar een gooi doen naar alle eindzeges in de drie grote rondes. Met het aantrekken van Mikel Landa en Beñat Intxausti denkt hij dat te kunnen bewerkstelligen.

"Het winnen van grote rondes is geweldig, maar de uitdaging is om zulke prestaties voor een langere periode vol te houden. Dat is wat we willen en wat ons motiveert", zegt Brailsford tegen Skysports. "Het is nog wat voorbarig, maar waarom kunnen we niet alle drie de grote rondes in een jaar winnen? Dat is iets wat ons zeker bezighoudt."

Pech in Giro en Vuelta
Het Britse WorldTourteam wilde het dit seizoen ook al bereiken, maar zag de hoop in de Giro vervliegen. Richie Porte was kopman, maar kreeg een tijdstraf nadat hij een wiel had aangenomen van Simon Clarke van Orica-GreenEdge. Enkele dagen later viel hij en moest hij de strijd staken. Froome werd de Vuelta ingestuurd om na de Tour ook deze grote ronde op zijn naam te schrijven. Een val waarbij hij een gebroken voet opliep, zorgde ervoor dat dit niet lukte.

Ook klassiek scoren
Brailsford wil ook een klassieker winnen met zijn ploeg. De recente aankoop van Michal Kwiatkowski moet daarbij gaan helpen. Met Ian Stannard, Geraint Thomas en Luke Rowe heeft hij nog meer ijzers in het vuur. "We willen nog steeds 'een monument' winnen. We moeten daar veel tijd en energie in steken volgend jaar."

BELGA
PHOTO_NEWS