TAS buigt zich op 5 december over uitsluiting Sagan in Ronde van Frankrijk. Slovaak leeft zich uit met tatoeagenaald

Photonews

Sagan leeft zich uit met tatoeagenaald

Wielrenner Peter Sagan heeft zich mogen uitleven met een tatoeagenaald. De Slovaakse drievoudig wereldkampioen mocht zelfs een tekening zetten op het bovenbeen van de Spaanse tatoeage-artiest Javier Martin.

 Sagan liet zijn kunsten zien op Instagram, maar was er zelf niet zo heel tevreden over. "Hopelijk doet hij het beter bij mij", aldus Sagan.

I hope the tattoo my friend Javi @timeonetattoo will do on me will be better than the one I'm doing on him...

Een foto die is geplaatst door Peter Sagan (@petosagan) op

Het Internationaal Sporttribunaal TAS organiseert op 5 december in Lausanne een hoorzitting omtrent de diskwalificatie van Peter Sagan in de Ronde van Frankrijk. Dat bevestigt de organisatie op zijn website. 

De Slovaak moest op 4 juli de Tour verlaten na afloop van de vierde etappe in Vittel. Volgens de wedstrijdjury had de drievoudige wereldkampioen met een gevaarlijk elleboogmanoeuvre Mark Cavendish ten val gebracht in de massasprint. 'Cav' brak bij die val zijn schouderblad en was lang buiten strijd.

Sagan en zijn team Bora-Hansgrohe vochten met een spoedprocedure bij het TAS de uitsluiting aan, maar vingen daar toen bot. Volgende maand wordt de zaak ten gronde behandeld.

Photonews8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Pieter De Koninck

  Voor wat is dat nog goed Niet dat de editie van vorig jaar herreden gaat worden he En wie won weer groen? Greipel?

 • GASTON FOUBERT

  Beste Frans, het is zeker Peter Sagan niet die Froome van een tourzege zal houden. Sagan speelt enkel mee voor de groene trui.

 • Daniel Wierinckx

  Ik hoop dat Peter Sagan zijn naam en straf in ere worden hersteld en dat de Tour organisatie een fikse schadevergoeding moet betalen voor Peter zijn verlies en dat Cavendish er wordt op gewezen dat zijn gedrag in die spurt niet te verantwoorden is!

 • Daniel Wierinckx

  Ik hoop dat Peter Sagan in ere wordt hersteld en dat de organisatie van de Tour een serieuze schadevergoeding moet ophoesten !

 • Frans Peeters

  Blijf weg uit dat opgeklopt circus. Froome moet recorddrager worden met de tour te winnen. Sagan zou beter naar de Giro en Vuelta trekken daar is tenminste koers te zien en geen show.