Sven Nys en Timmy Simons verbleken naast nog lang niet uitgebluste wieleropa

AFP
Op je 39ste nog aan topsport doen, is behoorlijk straf, maar wat dan gezegd van een 44-jarige die niks liever doet dan knallen met zijn koersfiets? Chris Horner mag dan wel een gezegende leeftijd bereikt hebben, de kranige Amerikaan blijft een echt competitiebeest. Ook in 2016 zal hij nog in het peloton rondwaren, zij het dan net zoals vorig jaar op een iets meer bescheiden niveau.

De verrassende winnaar van de Vuelta 2013 - hij was toen net geen 42 - weet duidelijk van geen ophouden want volgens het steevast goed geïnformeerde 'Cycling Weekly' trekt hij straks het shirt van Team Illuminate Cycling aan, de opvolger van zijn vorige werkgever Airgas-Safeway. 

Weinig interesse
Nochtans deden er de voorbije maanden geruchten de ronde dat de kale in Japan geboren Amerikaan zijn fiets aan de haak zou hangen. Een logisch gevolg van een gebrek aan interesse in zijn diensten, in 2014 en 2015 kreeg de oudste winnaar ooit van een grote ronde dan ook af te rekenen met gezondheidsproblemen. Zo viel zijn slotjaar in de WorldTour bij het vermaarde Lampre-Merida in het water en kon hij zich vorig jaar evenmin smijten. 

Hij kan het nog
Dat er desalniettemin nog geen sleet op de machine zit, bewijzen alvast zijn resultaten. Zo werd hij in mei 2015 nog knap vijfde op het Amerikaanse kampioenschap op de weg - gewonnen door Matthew Busche - en kaapte hij nog mooie ereplaatsen weg in lastige rittenkoersen. 4de in de Ronde van Azerbeidzjan, 5de in de Tour of Utah en 9de in de Tour of the Gila. Hij kan het dus nog, laat daar geen twijfel over bestaan.

EPA
EPA
epa
Photo News