Stybar troeft Van Aert en Van Avermaet af in sprint en schrijft E3 BinckBank Classic op zijn naam

Zdenek Stybar heeft de E3 BinckBank Classic op zijn naam geschreven. De Tsjech van de Deceuninck - Quick.Step was de snelste in een sprint met vijf. Onze landgenoten Wout Van Aert (2de) en Greg Van Avermaet (3de) verdeelden de andere podiumplaatsen.

Met de E3 BinckBank Classic, voorheen E3 Harelbeke, is de ‘Heilige Week’ van start gegaan. Door de aard van het parcours is de voorjaarsklassieker traditioneel een generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen. Er stonden 15 hellingen uit de Vlaamse Ardennen op het programma, verspreid over 204 kilometer.

Na 30 kilometer ontstond er een vroege vlucht van acht. Daarbij zaten vier Belgen: Jaime Castrillo (Movistar), Marc Hirschi (Sunweb), Thomas Sprengers (Sport Vlaanderen), Ludwig De Winter (Wanty), Mihkel Raim (Israel Cycling Academy), Stijn Steels (Roompot-Charles) en de ploegmaats Aksel Nommela en Lionel Taminiaux (Wallonie-Bruxelles). Zij kregen een maximale voorsprong van vijf minuten. Op 85 kilometer kwam Sep Vanmarcke (EF Education First) ten val. Hij lag in de graskant en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De onfortuinlijke West-Vlaming lijkt er vanaf te komen zonder breuken, maar wel met gekneusde knie en ribben.

Sep Vanmarcke.
rv Sep Vanmarcke.

Het was Jungels (Deceuninck-Quick.Step) die de debatten opende op de Stationsberg. Hij reed solo naar de kopgroep. Ook de Duitsers Nils Politt (Katusha) en Sütterlin (Movistar) kwamen vooraan nog aansluiten. Op de Paterberg zorgde Van Avermaet (CCC) voor afscheiding. Hij kreeg Van Aert (Jumbo-Visma), Naesen (AG2R), Sagan (BORA-Hansgrohe), Trentin (Mitchelton-Scott), Bettiol (EF Education First), Keukeleire (Lotto-Soudal) en Stybar (Deceuninck-Quick.Step) met zich mee. Het was al snel duidelijk dat Jungels veruit de beste was van de kopgroep. Op de Karnemelkbeekstraat, omgedoopt tot de E3-col, ging de Luxemburgse kampioen solo.

Bob Jungels
BELGA Bob Jungels

Jungels leek op weg naar de overwinning, maar op de Tiegemberg speelde Van Avermaet alles op niets. Enkel Van Aert, Bettiol en Stybar konden nog volgen. Sagan stak op de Tiegem muntjes in de parkeermeter en speelde daarna geen rol meer voor de overwinning. De vier achtervolgers draaiden goed rond, enkel Stybar reed niet mee, en kilometer voor kilometer verminderde de voorsprong van Jungels.

Bob Jungels met de achtervolgers Van Avermaet, Van Aert, Bettiol en Stybar (niet op foto) in zijn zog.
BELGA Bob Jungels met de achtervolgers Van Avermaet, Van Aert, Bettiol en Stybar (niet op foto) in zijn zog.

Op vijf kilometer van de streep was het liedje van Jungels uitgezongen. Na nog enkele tevergeefse pogingen van Stybar gingen we naar een sprint met vijf. Daarin klopte de Tsjech onze landgenoten Van Aert en Van Avermaet in de sprint. Andermaal gaat Deceuninck-Quick.Step met de bloemen naar huis. Het is al de derde overwinning van het seizoen voor Stybar. De ex-wereldkampioen veldrijden won eerder al de Omloop en en rit in de Ronde van Algarve.

BELGA
Zdenek Stybar, Wout Van Aert, Greg Van Avermaet en Alberto Bettiol in de eindsprint.
Photo News Zdenek Stybar, Wout Van Aert, Greg Van Avermaet en Alberto Bettiol in de eindsprint.
Zdenek Stybar wint.
EPA Zdenek Stybar wint.

Bekijk hier het volledige interview met Stybar: 

Het podium: Wout Van Aert (links), Zdenek Stybar (midden), Greg Van Avermaet (rechts).
BELGA Het podium: Wout Van Aert (links), Zdenek Stybar (midden), Greg Van Avermaet (rechts).
Zdenek Stybar dolt met Greg Van Avermaet op het podium.
Photo News Zdenek Stybar dolt met Greg Van Avermaet op het podium.42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric reynebeau

  Komt die Thyssen hier nogmaals zeggen dat Stybar 40 km in het wiel zit. Volgens hem zou hij achter zijn eigen ploegmaat Jungels moeten rijden....En die gaat zijn stommiteiten dan nog parmantig op sociale media zetten.Waarschijnlijk weet hij niet dat Jungels ook bij DC-QS rijdt omdat hij in de Luxemburgse kampioentrui getooid is.

 • jacques hillaert

  Juist niet slim van Greg, hij begint op kop en dat is toch steeds een nadeel in de sprint he

 • Dirk Thyssen

  Iedereen is blijkbaar tevreden ,wel ik nIet als je 40 km in het wiel zit te profiteren is dit een pyrrusoverwinning. Dit is koers van de laagste plank i.p v. de bovenste plank .

 • Peter De Decker

  Dit is gewoon teamwork van de bovenste plank. Voor elkaar door het vuur gaan.

 • Roger Deprez

  F. van Puymbrouck zou beter even wachten met het vel te verkopen voor dat de beer geschoten is, het kan ook zijn dat VDP weer moet afgevoerd worden en de dag daarop spring leven gaat trainen of er niets gebeurt is.

Video