Ga naar de mobiele website
^ Top

Stuyven na eerste Sanremo: "Hoop dat ik over enkele jaren zelf zo'n versnelling kan plaatsen als Sagan"

Photo News
Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) eindigde in zijn allereerste Milaan-Sanremo op een 39ste plaats. "Die valpartij tijdens de verkenning donderdag speelde me geen parten", zei onze 24-jarige landgenoot, "maar ik laat me de komende dagen wel nog behandelen om alle stramheid uit mijn lijf te werken."

"Als er één renner is die zou kunnen wegrijden op de Poggio en voorop blijven, is het wel Sagan", voorspelde Jasper Stuyven vrijdag op een persmoment en zo geschiedde ook in Milaan-Sanremo. "Straf, hoe hij daar versnelde. Zelf zat ik in het begin van de Poggio perfect geplaatst, maar de eerste 500 meter bergop kreeg ik het lastig en dus verloor ik meteen tien plaatsen. Toen dat trio wegreed, zat ik niet vooraan, maar goed, hen volgen was voor mij niet aan de orde. Dat ging te snel. Toen ze wegsprongen, brak het peloton in stukken en kon ik weer opschuiven naar waar ik wou. Als je wou winnen, moest je mee met dat trio", vatte hij samen. "We hebben daarna nog het maximale gedaan om te terug te komen, maar dat lukte niet. Als je wil winnen, moet in het wiel van Sagan zitten, zo simpel is het."

"Lang en saai"
Voor Stuyven was het zijn eerste Milaan-Sanremo. "Wat leer je uit zo'n koers? Dat het echt wel lang is, en saai. Maar eens de finale begint, is het wel leuk en voel je de adrenaline. Het was dus zeker een fijne ervaring en ik wil zeker terugkomen."

Zesde of zevende
Of hij er zelf ooit kan winnen, vindt moeilijk te beantwoorden. "Misschien in iets zwaardere omstandigheden, naar het schijnt was dit de gemakkelijkste editie sinds jaren. Als je ziet ook dat Bouhanni en nog veel andere rappe mannen erbij waren om de sprint te doen, dan weet ik dat ik, in zo'n editie, als ik zelf mag sprinten, misschien zesde of zevende kan eindigen tegen de jongens. Meer niet. Ik hoop dat ik over enkele jaren zelf zo'n versnelling kan plaatsen als Sagan, dat ik zelf sterk genoeg om dat uit de benen te schudden en op die manier kan winnen."

Stramme schouder
Stuyven kwam donderdag bij de verkenning van de finale ten val toen hij een geparkeerde auto raakte in een afdaling. Hij hield er een bebloede knie, elleboog, stramme schouder en gekneusde enkel aan over. "In de koers zelf had ik niet te veel last", zei hij nog, "enkel in het begin van de wedstrijd voelde mijn schouder wat stram aan. Vooral die slechte Italiaanse wegen speelden me dan parten, maar in het vervolg van de wedstrijd viel het mee en heb ik geen last gehad. De klassiekers komen zeker niet in gevaar, maar ik zal me zondag en maandag wel nog laten behandelen om zo snel mogelijk die stramheid weg te werken uit mijn lichaam."

Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Patrick Duyck

    Ik blijf er vraagtekens bijplaatsen, diebis nie normaal is zoals merxcs inden tijd won alles maar nadien bleek weinig op propere manier

Meld een bug