Stuntman Asselman wil zijn leiderstrui met hand en tand verdedigen

ANP
Het duurde vandaag een hele poos vooraleer de UCI-commissarissen konden achterhalen dat Jesper Asselman (Roompot) na afloop van de tweede etappe de nieuwe leider is in de Eneco Tour. De 25-jarige Nederlander verzekerde zich daarenboven ook van de zwarte trui als leider in het klassement van de Primus Checkpoint.

"Dit is voor mij een ongelooflijke dag. Onwerkelijk zelfs", aldus Asselman. "In onze hotelkamer grapte ik er met mijn ploegmakker nog over dat ik vandaag opnieuw zou gaan aanvallen. Dat lukte me nog ook. Maar dan deze afloop? Dat is toch bijna niet te verwoorden."

Diep gegaan
"Mijn hard werken heeft eindelijk eens vruchten afgeworpen. Ik had er gisteren een zware dag opzitten en ook vandaag ben ik heel diep moeten gaan om samen met mijn metgezel zo lang voorop te blijven."

Uniek gegeven
"Ik wil nu genieten van dit moment. Morgen start ik in de witte leiderstrui, een uniek gegeven voor mij in een WorldTourkoers. Ik hoop dat ik dat shirt morgenavond nog steeds om de schouders heb en dat ik met die witte trui donderdag van start kan gaan in de individuele tijdrit. Dat zou al supermooi zijn. Daarna wordt deze Eneco Tour wel heel lastig voor mij. Ik wil mijn huid alvast duur verkopen en deze leiderstrui zo lang mogelijk behouden. Daar ga ik zeker hard voor knokken."

BELGA
PHOTO_NEWS
ANP
ANP
BELGA
TDW