Straks best betaalde renner ter wereld? “Froome overweegt bod van 5,5 miljoen euro van Israël Start-Up Nation”

Chris Froome.
Photo News Chris Froome.

Chris Froome overweegt een bod van 5,5 miljoen euro om de komende drie jaar voor Israël Start-Up Nation te rijden. Dat meldt de Britse krant The Times. Dat is fors meer dan wat Froome nu bij Ineos verdient. Froome is volgens L’Equipe goed voor een jaarloon van 4,5 miljoen euro. Dat maakt hem de op één na best betaalde renner ter wereld. Alleen Peter Sagan (5 miljoen) verdient meer. Als Froome het bod aanvaardt, gaat hij met gemak voorbij Sagan.

Na Froome volgen zijn ploegmakkers Geraint Thomas en Egan Bernal op plaatsen drie en vier. De opvallende nummer vijf is Fabio Aru, die al sinds 2017 geen rit meer won. Ter vergelijking: de eerste Belg in het lijstje grootverdieners is Greg Van Avermaet op plek 18. De olympische kampioen mag jaarlijks 1,6 miljoen euro bijschrijven op de rekening, Froome kan dus meer dan het driedubbele gaan verdienen. De volledige top 19 vindt u onderaan dit artikel.

Israël Start-Up Nation maakte afgelopen winter de opstap naar de WorldTour. Het team is eigendom van de Israëlische zakenman en miljardair Sylvan Adams. Adams wil zo snel mogelijk een renner van zijn ploeg op het podium van de Tour zien. Chris Froome, een viervoudige Tourwinnaar en winnaar van de Giro, is einde contract bij zijn huidige team. Volgens The Times heeft Ineos nog geen nieuw contractvoorstel gedaan.

Chris Froome.
Photo News Chris Froome.

Lijstje grootverdieners (volgens L’Équipe):
1. Peter Sagan: 5 miljoen euro

2. Chris Froome: 4,5 miljoen euro

3. Geraint Thomas: 3,5 miljoen euro

4. Egan Bernal: 2,7 miljoen euro

5. Fabio Aru: 2,6 miljoen euro

6. Michal Kwiatkowski: 2,5 miljoen euro

7. Julian Alaphilippe: 2,3 miljoen euro

8. Alejandro Valverde: 2,2 miljoen euro

9. Vincenzo Nibali: 2,1 miljoen euro

- Richard Carapaz: 2,1 miljoen euro

11. Thibaut Pinot: 2 miljoen euro

- Primoz Roglic: 2 miljoen euro

13. Nairo Quintana: 1,9 miljoen euro

- Elia Viviani: 1,9 miljoen euro

15. Tom Dumoulin: 1,8 miljoen euro

- Fernando Gaviria: 1,8 miljoen euro

17. Romain Bardet: 1,7 miljoen euro

18. Greg Van Avermaet: 1,6 miljoen euro

19. Miguel Angel Lopez: 1,5 miljoen euro

Lees ook: Israël Start-Up Nation wil Froome, en geld is geen bezwaar: “Als de baas iets in zijn hoofd haalt...” (+)
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy Baert

  Belachelijk is dat zeker niet waard

 • patrick isenborghs

  als hij dat bedrag krijgt zal hij het ook waard zijn , ken geen enkele werkgever die super bedragen betalen als hun werknemers het terug opleverd . Zo simpel is het

 • Gaston Foubert

  Ja, vier maal de Tour winnen is zeker geen grote prestatie, zie maar hoe onze Eddy er voor gelauwerd wordt en die werd drie maal gepakt. Vandaag zou die levenslang geschorst worden. Bovendien was de excessieve waarde van een niet erkend dopingproduct volgens experten niet prestatie verhogend.

 • Wilfried Suys

  Voor een renner die een paar maanden rijdt per jaar. Zijn knechten dan nog het werk laat doen. Onbegrijpbaar dat deze Froome zoveel geld verdient. Stel u voor dat Eddy Merckx nu vandaag maar 1x 25 was . Wat zou men die dan moeten betalen als jaarloon. Het enige verschil is dat Eddy een heel jaar reed voor zijn centen en alles kon met de fiets. Wat ne wereld WIlfried Suys

 • Freddy van Puymbrouck

  Je bent stapelgek als je zoveel geld wil betalen voor Froome, of het moet voor de publiciteit zijn.Hij zal enorm in de belangstelling staan bij zijn terugkeer.Of hij nog iets zal winnen van betekenis blijft een open vraag, persoonlijk denk ik van niet.Weg bij de super preparateurs vroeger Sky nu Ineos betekent weinig of niets meer winnen,kijk naar zijn voorgangers die weggegaan zijn dan weet je genoeg!.