Straf: Wout van Aert verbetert Strava-record van Chris Froome

PN
Wout van Aert lijkt klaar voor het voorjaar. Dat blijkt uit recente gegevens van trainingsplatform Strava. De 25-jarige Belg van Jumbo-Visma, die morgen in de Omloop start, zette op een segment van de Teide een snellere tijd neer dan... Chris Froome.

Chris Froome had sinds 21 mei 2019 het record in handen op een 3,86 kilometer lange strook bergop in Tenerife. Wout van Aert werkte dinsdag op stage dezelfde helling af én reed vier seconden sneller naar boven dan de viervoudige Tourwinnaar. Een geslaagde test met het oog op het openingsweekend.

Van Aert sprak Froome erop aan, waarna de Britse berggeit met een knipoog liet verstaan dat hij de besttijd van Van Aert opnieuw wil afpakken. Op het Strava-segment van de Teide vinden we met Dylan van Baarle, Michal Kwiatkwoski en Joe Dombrowski nog bekende namen terug in de top 10.

Ben jij de grootste wielerkenner van dit seizoen? Speel nu mee met het online wielerspel De Gouden Klassiekers en win 7.000 euro.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Deprez

  Men kan toch niet zeggen dat hij slecht bezig is en het is gewoon een moment opname dat aangeeft hoe hij zich voelt en dat zit heel goed.

 • vangeel guido

  Goed gezien.Ik had ze willen zien staan aan de start en duizende supporters terwijl het pas de dag er op is .HaHa.

 • eric maier

  Da zegt niet veel. Is maar een gegeven dat geen enkel belang heeft voor de wedstrijden die nu komen. Ken er nog die vorig jaar knappe tijden neerzetten op training mbt bepaalde delen van de Teide. En zeer zeer goede conditietesten neerlegden. Maar de eerste maanden niet eens een platte prijs reden. Zeer subjectief maw

 • Nele De Brandt

  De omloop is niet morgen maar overmorgen